Forslag til vandreture i området

Kort med vandreture: Hent pdf

Ørnsøstien
Cirka 3 km gåtur rundt om søen. OBS: Stien er i perioder delvist oversvømmet. 
Turen giver gode muligheder for at opleve fuglelivet. På vandet ses gæs, blishøner og ænder. Isfugle og hejrer ses ofte ved søbredderne. I sumpskoven opleves et rigt småfugleliv, som især høres om foråret, når fuglesangen fra mejser og sangere topper. I den sydvestlige ende af søen høres nattergalen.  Om efteråret kan man være heldig at se ”sort sol”: flokke af stære dansende over søen.

Træturen 
Cirka 3,5 km rundtur i skoven. Turen er Ikke afmærket. 
Turen udgår fra skulpturparken. Undervejs passeres mere end 40 forskellige træarter. Tidligt på ruten passeres et område med over 250 år gamle, hullede bøge, der er hjemsted for flagermus, spætter, mejser og andre fugle. Turen præges især af store nåletræer: Douglasgran, almindelig ædelgran, sølvgran og kæmpeædelgran. Det tykkeste (4,48 m i omkreds) vokser dér, hvor ruten krydser Bryrup Banesti. I den østlige del af ruten fører en smal sti til udsigtspunktet ved Kroghs Bænk, hvorfra man følger søbredden og stierne tilbage.

To historiske kursteder 
Cirka 6 km rundtur ad stier og skovveje. Ikke afmærket
Vandretur mellem de tidligere kursteder Silkeborg Bad og Gl. Skovridergaard. På turen passeres to fine badesteder ved Almindsø. I Vejlbo Mose ses et rigt planteliv med især dværgbuske og porse. I midten af 1800-tallet lå Michael Drewsens tørvefabrik her. Den blev nedlagt, da jernbanen blev anlagt i 1872. Kuranstalten Gl. Skovridergaard åbnede i 1915 i den gamle skovriderbolig Marienlund. I dag fungerer de historiske bygninger som hotel, restaurant og mødecenter.

Silkeruten 
Silkeruten er en 12 km lang natur-, kultur- og oplevelsessti, der omkranser det centrale Silkeborg. Når du går på Silkeruten, får du rig mulighed for at opleve et bredt udsnit af alt det, som Silkeborg og statsskovene heromkring, har at byde på. Du kommer igennem et landskab, der hele tiden skifter fra sø til skov, og ruten bringer dig også forbi mange af byens store kulturinstitutioner. Turen omfatter en særlig kombination og variation af by og natur. Ruteforløbet er markeret med hvide piktogrammer på pæle som dem man kender i Naturstyrelsens områder, så det er nemt at finde vej. Det er oplagt at starte/slutte sin vandretur ved KunstCentret Silkeborg Bad. Hent kort over Silkeruten her

BESØG CAFÉEN

Nyd lune frokostretter, hjemmebagte boller, kage, kaffe, te og varm chokolade.

 

Fri adgang for alle.

 

Se åbningstider, menu og priser

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.