Skulpturparken

Skulpturparken rummer godt 50 skulpturer. De fleste er permanente, mens nogen få er midlertidigt opstillede. De ældste to skulpturer har haft deres plads i parken siden 1929, men langt de fleste er kommet til i tiden siden etableringen af KunstCentret Silkeborg Bad (1992). Særligt de seneste 10 år er samlingen udvidet betydeligt.

I dag udfordrer nye udtryksformer det traditionelle skulpturbegreb. På en vandring i Skulpturparken oplever man, hvor forskelligt kunstnere i dag udtrykker sig med skulptur. Samtidig fortæller Skulpturparken om væsentlige strømninger og udviklingstendenser i moderne kunst. Skulptur er i dag en ganske bred kunstnerisk udtryksform, der både favner klassisk forestillende figurer, abstrakte skulpturer, land art og installationer af forskellig art. I dag anvender kunstnerne mange forskellige, tidligere helt utænkelige materialer som medium for deres kunstneriske udtryk. Vores park rummer værker af såvel danske som udenlandske kunstnere.

Se printvenligt kort over skulpturparken og billeder af skulpturerne her

Der tilbydes jævnligt offentlige omvisninger i skulpturparken, se kalenderen her 

Grupper har mulighed for at bestille deres egen omvisning i skulpturparken. Bestil omvisning her

Du kan også gå din egen tur og høre om de enkelte skulpturer via vores audioguide, som udlånes fra receptionen. Læs mere her

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.