Skulptursalen

Lige nu opbygges en sal til formidling af skulptur på KunstCentret Silkeborg Bad.  

Her kan man få masser af viden om skulptur.

Skulptursalen er opdelt i zoner med fokus på forskellige aspekter af skulptur:

Skulpturparken omkring Silkeborg Bad er vores eksempel-bank. Her er historiske skulpturer fra dengang stedet var kurbad og moderne og nutidig skulptur af både danske og udenlandske kunstnere. I skulptursalen er samlet viden om parkens skulpturer, deres udformning, materialer, den tid og stilart de hører til og om kunstnerne bag skulpturerne.

I biblioteket kan man slå sig ned og finde bøger om skulptur; om skulpturhistorie, om enkeltkunstnere, om skulpturparker rundt i verden. Her kommer internetadgang med henvisninger til film om skulptur og billedhuggere og andre relevante links.

Skulptur som kunstgenstand har eksisteret i flere tusind år. Vi laver en tidslinje, der giver indblik i skulpturs udvikling gennem tiderne og de klassiske stilarter, skulpturen har gennemløbet op mod nutidens nærmest udefinerbare skulpturbegreb.

Mange steder i verden findes skulpturparker – store og små. Vi har påbegyndt en registrant med adresser på alle disse steder, der er værd at opsøge, hvis man kommer rundt i verden.

Håndværket er en stor del af forudsætningen for kunstnerens arbejde med skulptur. Vi viser bl.a. hvordan billedhuggeren arbejder i sten, og hvordan den komplicerede proces bag bronzestøbning forløber.

Skulptursalen rummer et værksted med mulighed for at prøve nogle simple måder at lave skulptur på. Der vil blive arrangeret workshops, og skoleklasser kan samlet arbejde med skulptur i både teori og praksis. 

Se inspektør Dorte Kirkeby Andersen fortælle om skulptursalen her

Du kan høre mere om de enkelte udstillingsgenstande i Skulptursalen i vores Audioguide, som du kan låne i receptionen.

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.