creative writing training writing a summary paper

KYST – Gjerrild Strand – Porto Covo

29. maj - 29. august 2021
 

I "KYST – Gjerrild Strand – Porto Covo" angriber kunstnere m.fl. emnet fra hvert deres ståsted. Emnet fortolkes bredt, med reference til farver, fauna, geologi, klima, hav, mennesker og dyr, og videre til de tanker, som bare det at stå på kysten sætter i gang. Udstillingens udtryksformer er maleri, skulptur, tegning, prosa, lyrik, informativ tekst, lydbilleder, fotografi og film.

Billedkunstner Erik Gamdrup Jensen er dansk og har siden 1984 boet i Danmark og i Portugal. Han arbejder normalt med maleri, tegning, skulptur, lyrik og prosa. Klippekysten ved Porto Covo har inspireret ham til skabelse af cirka 100 skulpturer, primært udført i portugisisk sten-eg. Maleren Irene Grundel er hollandsk, bosat i henholdsvis Danmark og Schweiz. Gjerrild Strand har i nu en årrække givet inspiration til hendes malerier.

Historiker Asmus Gamdrup Petersen Jensens bøger har udløst flere priser, og fra DR TV er han kendt som vært i serien Afrikas Nye Køkken. Louise McLaughlin er en ung dansk filmfotograf, der allerede har adskillige kendte film, musikvideoer og Tv-serier bag sig.

Kysten har altid draget mennesker og udstillingen giver mindst fire bud på, hvad der er med kysten generelt, og om det gør en forskel, om det er en kyst i Danmark eller Portugal?

KYST – Gjerrild Strand – Porto Covo kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 29. maj - 29. august 2021