buy academic essays dissertation proofreading services and editing

Alt kød er som græs - Borgny Svalastog

25. september - 12. december 2021
 

Borgny Farstad Svalastog (f. 1943) er en norsk billedkunstner. Hun arbejder i mange forskellige materialer som tegning, tekstil, grafik, pastel, skulptur og installation. For mange er hun særligt kendt for tekstiler og broderier, og hun har udført en række bispekåber og kirketekstiler til flere end 40 kirker, primært i Norge. Borgny Svalastog er udnævnt til Ridder i 1. klasse af Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I 2007 viste KunstCentret Silkeborg Bad hendes udstilling ”14+1 Etstacions” [da: 14+1 stationer. Øvelser i at berøre]. Den var en totalinstallation i vores daværende særudstillingshus Skovvilla, og kurateret af norske Per Bjarne Boym. Et af de gennemgående værker var her en stor serie af glassko i forskellige farver.

Nu, fjorten år efter, ser vi frem til præsentere Svalastogs store retrospektive udstilling, og denne gang møder man hendes værk i det helt centrale rum, den gamle badesal i Kurbygningen. Publikum kan se værker fra hele hendes karriere, fra debutudstillingen i 1984 og frem til i dag. Denne udstilling er også kurateret af Per Bjarne Boym og markerer afslutningen på Svalastogs lange kunstneriske karriere.

Udstillingens overskrift er hentet fra et bibelvers:

Alle mennesker er som græs og al deres pragt som blomsten i græsset.
Græsset visner, og blomsten falder af.
– Peters første brev. 1:22

Præsentationen er andet stop på en turné, der starter på Telemarksgalleriet i Norge, herefter gæster Silkeborg og til sidst præsenteres på Pilgrimsmuseet i spanske Santiago de Compostela.

Borgny Svalastogs retrospektive udstilling kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 25. september - 12. december 2021.