how to write a survey paper research essay on abortion

Jan Holger Jerichau - Skulptur

18. januar - 24. maj 2020
 

Jan Holger Jerichau blev som ung uddannet malersvend og var i årene 1967-77 elev af billedhugger og grafiker Gunnar Hossy. Sin kunstneriske karriere begyndte han som maler og grafiker og gik, inspireret af Gunnar Hossy, over til at arbejde med collager. De tidlige arbejder gav ofte udtryk for stærke psykiske spændingskomplekser. Han var ikke uberørt af at være fjerde led i Jerichau-slægten. På den ene side havde han arvet den sensibilitet, som lå i slægten og som gav sig udslag i at mange i slægten valgte kunsten som livsbane. På den anden side lå arven også tungt - som stærke udtryk og  kunstværker fra medlemmer af slægten og som et pres, en ambition om at gå samme vej.

Omkring 1982 begyndte han at arbejde direkte i gips med større skulpturer, hvis formsprog er i slægt med den spontan-abstrakte tradition i dansk billedhuggerkunst fx Ejler Bille og Sonja Ferlov Mancoba. Enkelte fik han støbt i bronze.

Efter arbejdet med gipsen blev træ hans foretrukne materiale i resten af karrieren. Hans træskulpturer er omhyggeligt udskåret og bearbejdet med farve og voks, bladguld eller andre elementer. De fremstår som forfinede og enkle symboler: totemagtige, organiske og ornamentale.