Human Art Cultural Dialogue

11. januar - 24. maj 2020
 

Tatev Mnatsakanyan fortæller selv om sit projekt:

I Cultural Dialogues fotograferede jeg ældre, glemte kunstnere, hvoraf de fleste nærmede sig deres livs solnedgang. Jeg søgte at dykke ned i og reflektere, hvilke betænkeligheder og bekymringer de måtte have og vække til dialog mellem mennesker fra forskellige generationer og forskellige tænkemåder. Jeg ønskede at stille spørgsmål ved den norm, at man glemmer respekterede kunstnere, som har bidraget med nye ideer og værdier på hans eller hendes særlige område i kunsten, for derefter at hylde dem efter deres død.

Resultatet af mit fotoprojekt er en serie portrætter, som berører etiske områder af menneskelivet. Jeg prøvede ikke at skjule tegn på aldring som furer eller rynker, men fokuserede i stedet på dem - følte hvad mine modeller følte - i forsøget på at se sporene fra deres fortid. Nogle gange så jeg ensomhed, længsel, ufortalte hemmeligheder og smerte, glemte dramaer, frygt og endda uvishedens panik. Nogle gange, når jeg talte med mine modeller, fik de pludselig tårer i øjnene. I de tilfælde bremsede jeg mig selv i at fotografere for i stedet at mærke deres reaktion.

Kernen i dette projekt er humanistisk; det handler om kærlighed og medfølelse. Ved at forsøge at forstå mine modeller og deres liv, ønskede jeg at hjælpe dem til at genfinde sig selv. Det handler om levet liv, tiden der går og længsel, som er indeholdt i øjeblikket.