Samtale - S.E.S. 2019

14. oktober - 27. oktober 2019
 

KunstCentret Silkeborg Bad og Silkeborg Højskole samarbejder i år om at skabe rammerne for en række skulptur-workshops i det offentlige rum i Silkeborg, alle under tematikken samtale.

De 6 workshops finder sted parallelt gennem uge 42 (efterårsferien) i grønne områder og byrum i Silkeborg, hvorefter de skulpturelle resultater vil være at se for alle interesserede frem til 27. oktober 2019.   

Du kan se et kort over, hvor der sker her

Kort efter nytår 2019 blev et invitationsmateriale sendt ud til medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund og i alt 11 spændende forslag blev siden fremsendt til arrangørerne. Her skitserede billedhuggere fra hele landet både mulige materialer, deltagerdialog og proces. En jury udvalgte følgende billedhuggere til at lede de i alt 6 workshops: Henrik Vilhelm Voldmester, Ole Schjører-Hansen, Jørn Hansen, Lars Waldemar, Jytte Høeg & Stinne Teglhus (gruppe), Peter Hesk & Steffen Harder (gruppe).

Der vil blive arbejdet med træ, metal, plastic, gips, flamingo, tekst og meget mere.   

Med reference til en af højskoleverdenens kerneværdier som kontinuerligt at samtale med hinanden og søge at forstå den anden, vil årets Sculpture Experiment Silkeborg - med baggrund i en billedkunstnerisk tænkning - være med til at slå fast, hvor vigtigt det er at holde samtalen i live i vores samfund. Måske vil projektet pege på oversete muligheder, måske på nogle af de udfordringer, der er. Det vil ske både gennem de fysiske artefakter, der skabes som resultater af de 6 workshops og igennem de samtaler, der vil indgå i processen for deltagerne selv.

Silkeborg Højskole har i efteråret 2019 jubilæum (50 år), og ønsker i den anledning at involvere sig synligt i lokalområdet. Højskolen har ligeledes igennem mange år lagt stor vægt på kunstnerisk udsmykning og kunstnerisk udfoldelse og det var derfor oplagt at gå ind i et samarbejde med KunstCentret Silkeborg Bad.

Udstillingsformatet Sculpture Experiment Silkeborg (S.E.S.) blev lanceret af KunstCentret Silkeborg Bad i 2016 og udfoldes tilbagevendende og kontekstbestemt når dette giver mening. Pointen med S.E.S. er at skabe rum for eksperimenterende kunstskabelse gennem midlertidige events af 2-8 ugers varighed, og at gøre dette på steder, hvor publikum har gratis adgang.   

I 2019 er der tre mål for Sculpture Experiment Silkeborg ”Samtale”:

-Involvere udvalgte borgere i forskellige aldersgrupper i et kunstprojekt med professionelle kunstnere. Højskoleelever fra hele landet involveres ligeledes via deres ophold i Silkeborg.   

-Vise deltagere og publikum, hvordan professionelle kunstneres arbejde kan åbner sindet for nye fortolkninger og samtaler.

-Udfordre billedhuggere til at eksperimentere med nye materialer og sammenhænge.     

Udover KunstCentret Silkeborg Bad og Silkeborg Højskole, er Dansk Billedhuggersamfund og Silkeborg Kommune m.fl. samarbejdspartnere i Sculpture Experiment Silkeborg 2019.