Imaginarium 2019

28. september 2019 – 5. januar 2020
 

Der findes ingen lille rolle i teatrets verden – alt betyder noget. Årets sanseudstilling er skabt af Matej Forman, Prag, og hans internationale kolleger. Med referencer til cirkus adresserer sanseudstillingens interaktive installationer børn og andre legende væsener, som har mod på at dykke ind i fantasiens univers. Matej Forman fortæller om baggrunden for udstillingen:   
    
„Vi har lavet denne udstilling for vi stadig har en passion for tingens skønhed, dukker, genstande og legetøj som er skabt af hænder. De er alle stadig smukke og har værdi for os. Vi oplever at der er en længsel blandt os efter at møde ægte mennesker.
    
Ægte mennesker omfatter også ægte kunstnere og deres kunst. Og vore kollega-kunstnere som bidrager til IMAGINÁRIUM er autentiske og virkelige. Det arbejde de laver findes ikke nogen andre steder og de er unikke ligesåvel som deres arbejde.  Det er nærmest for os alle, som er omgivet af store mængder af billig ting og for det meste kommercielle produkter, at der er en stærk indre trang og passion for at lokalisere, møde og genopdage det ægte og smukke ting.  

I IMAGINÁRIUM udstillingen er børn og voksne i alle aldre inviteret til at genåbne fantasien og den barnlige glæde gennem leg og nysgerrighed. Vi tror at menneskelige hænder kan skabe mirakler og at fantasien er uden begrænsninger. Den er sikkert den grundlæggende kilde til menneskets passioner og glæder, og dertil vores drivkraft til at skabe IMAGINÁRIUM udstillingen – sammen med venner for en tid. Vi vil give mennesker adgang til en unik kunstverden af skønhed, og friheden til at lege og undres.“

IMAGINÁRIUM er en totalinstallation, orkestreret af Matej Forman og udførst i i samarbejde med Renata Lhotáková, Martin Lhoták, Pavel Macek, Tereza Komárková, Antonín Maloň, Andrea Sodomková, Josef Sodomka, Irena Vodáková, Barka Zichová, Veronika Podzimková, Jana Paulová, Kristýna Mlynaříková, Kamila Restrepo med flere.

Lyssætning: Igor Schmidt; Kulisser: Philippe Le Forestier; Samarbejdspartnere installationen: Petr Passler, Mariana Macková m.fl.; Idé: Matej Forman; Produktionsledelse: Jakub Hradílek med Théâtre Forman Bros, med venlig hjælp fra Sladovna Pisek, o.p.s.

Støttet af Statens Kunstfond.

KunstCentret Silkeborg Bad viser IMAGINÁRIUM i samarbejde med Festival of Wonder, Silkeborg http://dukketeaterfestival.dk/