MELLEM RUM

6. januar - 15. april 2018

 

Med MELLEM RUM undersøger elleve kunstnerne det som er ind imellem. Deres udtryk er forbundet med fysiske materie som maleri, keramik, farver, streger og rumopbygning. At gå detaljens vej eller den omvendte strategi: at satse arkitektonisk, storladent - det er hver kunstners valg. 

Nogle peger på det store igennem det mindste. Andre retter fokus på mødet mellem to farver, et par linjer eller specifikke former. Måske peges der på noget ellers upåagtet, en ny dimension, en ny fortolkning af verden. 

Mens tiden har sin evigt fremadskridende bevægelse, står vi som betragtere et øjeblik stille ved de fysiske kunstværker, ramme af ånd og overvejer. Således lægger værker og tema op til fordybelse og skærpelse af sanserne

Kunsthistoriker Iben From skriver i den lille artists book, som udgør udstillingskataloget: ”… dét som er samlende og som samler netop denne udstilling, er gruppens fælles bestræbelse på, både i egne og i deres fælles værk også at beskrive, favne og nå nogle af sprækkerne - det som er ind imellem. Konkret og i mere metafysisk forstand […] det er med sanserne åbne for de upåagtede mellemrum, at verdens muligheder og dybde for alvor findes.”

Udstillingens rumligt samlende greb, det fælles - eller om man vil - det 12. værk, som de udstillende kunstnere også kalder det, er også interessant. Rum aflæses (også) med kroppen, og gennem snørklede forløb af ens skalerede arkitektoniske kubiske former, som er nøje belyst eller frarøvet lys, påvirkes udstillingsgæsten fysisk og mentalt. 

Den nystiftede gruppe Faktor13 definerede sig i 2014. Gruppens hjemmeside: www.faktor13.com
Medlemmerne af Faktor13 er professionelle kunstnere og kunsthåndværkere på Silkeborgegnen. Den aktuelle udstilling MELLEM RUM er deres første større fælles manifestation. Fra gruppen medvirker følgende: 
Billedkunstner Klaus Becker
Tegner og maler Preben Frederiksen
Billedkunstner Steen A. Hovmand
Skulptør Lisbeth Poulsen
Tegner og billedkunstner Nurith M. Lumer-Klabbers
Billedkunstner og grafiker Jette Bækgaard
Tegner og maler Rigmor Bak Frederiksen
Keramiker og skulptør Marianne Fossgreen
Billedkunstner og grafiker Mette Mailund Strong
Maler Inge Lis Jørgensen
Keramiker og billedkunstner Karin Grünberger.  

Mød nogle af kunstnere, når de giver offentlige omvisninger: 
Lørdag den 20. jan. 2018, kl. 13: Rigmor Bak Frederiksen og Karin Grünberger. 
Lørdag den 10. feb. 2018, kl. 13: Inge Lis Jørgensen og billedkunstner og Mette Mailund Strong.
Lørdag den 17. marts 2018, kl. 13: Rigmor Bak Frederiksen og Mette Mailund Strong.

Hør et interview med en af de deltagende kunstnere, Mette Mailund Strong, på P1 Morgen (Klik på 06.16 "Prøv at gøre noget, der ikke er behov for") her

MELLEM RUM kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 6. januar – 15. april 2018.