Sculpture Experiment Silkeborg - Callum Morton

2017

 

I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 vises nye værker af den internationalt anerkendte kunstner Callum Morton i skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad.

Sisyphus 

Da Callum Morton for at par år siden for første gang besøgte det både historiske og nutidige område Silkeborg Bad, genlæste han tilfældigvis samtidigt Albert Camus Myten om Sisyfos. Dette resulterede i udviklingen af et nyt kunstværk, som relaterer til og tolker dimensioner af det konkrete sted på forskellige niveauer, historisk, arkitektonisk og eksistentielt. Dertil tolker værket myten ind i en nutidig eksistentiel og global samfundsmæssig kontekst. 

Den gamle myte om Sisyfos, beretter om en mand der som straf for at have trodset guderne skal trille en stor sten op ad en bjergside i al evighed. 

Door to Door

Tre steder i parken finder man dette lydværk. Foruroligende lyde trænger op af jorden, som fra en anden verden, bag aflåste låger. Hele området har en rig historie, der også går langt tilbage, og med sit nutidige værk antyder kunstneren en sprække ind i hjørner af denne historie. Samtidig kan værket tolkes nutidigt og eksistentielt i forhold til begreber som indespærring og ufrihed.

--------

Callum Morton er født i Canada i 1965, og bor og arbejder i Australien. 

--------