Minimum monument

18. august 2017

Intervention on public space

Projektet Minimum Monument er skabt af kunstneren Nelé Azevedo (BRAS), og har tidligere bl.a. besøgt Sao Paolo, Lima, Paris og engelske Kendal Castle.  Minimun Monument repræsenter en form for kollektiv aktivisme og samtidig dekonstruerer det hele ideen om monumentet, idet et sådant jo traditionelt skabes “for evigheden” i solide og bestandige materialer. 

I forbindelse med River Art 2017 har KunstCentret Silkeborg Bad inviteret Minimum Monument til Silkeborg. Her er det en del af i River Arts bidrag til at gøre Silkeborg Ildfestregatta til en fuldmåneevent i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. 

Flere tusinde bittesmå isfigurer støbes over et par uger på stedet i samarbejde med et team af frivillige, som er udvalgt til opgaven. På et bestemt tidspunkt vil alle isfiguerne blive stillet op et sted i det offentlige rum. I Silkeborg foregår dette omkring Stryget, lige midt i den centrale by, lige ved bredden af Gudenåens strømmende vand.    

Is smelter hurtigt igen og hele projektet påminder os om livets bevægelse og flygtighed samt fungerer som et kunstnerisk statement om den aktuelle nedsmeltning af de enorme ismasser ved polerne. Samtidig er det minimalistiske udtryk i Minimum Monument, trods flygtigheden og det skrøbelige materiale, så visuelt stærkt, at kun meget få undgår at blive betaget af kunstværkets æstetiske kommunikation.   

Vær opmærksom på, at interventionen kun varer få timer. Den vil finde sted fredag den 18. august kl. 16.30 ved Stryget midt i Silkeborg by. Alle er velkomne. 

Forberedelserne til og selve interventionen bliver dokumenteret med fotografier i Café Ørnsø på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 8. Aug – 8 okt. 2017.