14. januar - 2. april 2017

LIVSVÆRKER - BILLEDHUGGEREN KELD MOSEHOLM

 

Et tilbageblik over et langt liv med billedhuggerkunsten peger både på forskellige sammenhænge i hele billedhuggerens oeuvre og på forskellige faser og interessefelter.

 

Keld Moseholm har gennem hele livet arbejdet med skulptur som udtryksform. Han har brugt sin kunst til at undersøge livet og til at udtrykke ting, der for ham var vigtige.

 

En klassisk skoling hos professor Gottfred Eickhoff på Det Kgl. Danske Kunstakademi i årene 1965-1970 blev et vigtigt udgangspunkt. Gennem et vedvarende fokus på kroppen som motivet har Moseholm formået at give menneskelivet både et levende udtryk og en monumental skulpturel form.

 

Det er ofte det helt nære liv, han har skildret. Udtrykket er ofte naturalistisk, men også de mange og mere anonyme stiliserede "buttede" figurer har en vigtig og folkekær plads i hans kunst. 

 

Moseholms skulpturer findes mange steder i det offentlige rum, det gælder både de mere klassiske figurskildringer af typisk et enkelt menneske og figurgrupperne. I Danmark kan man finde hans værker i for eksempel DGI-byen i København, ved Aalborg Universitetscenter, i Gilleleje, Slagelse og i Silkeborg på den gamle papirfabrik. Og så er der naturligt efterhånden særligt mange rundt omkring på Fyn, eftersom kunstneren bor og arbejder i nærheden af Faaborg.  

 

Nogen har valgt at stille netop disse skulpturer op, hvor de befinder sig i dag. Og dermed har den fortælling og de udsagn skulpturerne bærer frem også fundet vej til os andre.  Afdæmpede stilfærdige udsagn om liv, vækst og frodighed. Udsagn om forholdet mellem to. Humoristiske og ironiske udsagn om menneskets stræben, på trods.  

 

På udstillingen vises godt 35 større og mindre skulpturer fra perioden 1961-2016, et udvalg af kunstnerens croquistegninger gennem årene samt henved 40 mindre skulpturmodeller. Endvidere indgår Jytte Reimer og Sven Storms portrætfilm fra 2016 om Keld Moseholm i udstillingen. 

 

KunstCentret Silkeborg Bad, 14. januar - 2. april 2017.