the ghost writer location thesis checking service cutom essays term papers on hipaa

Abrahams Børn

- EN KUNSTINSTALLATION AF JENS GALSCHIØT

17. januar - 19. april 2015

Dette er den første samlede præsentation af kunstprojektet Abrahams Børn, som er skabt af billedhuggeren Jens Galschiøt. Med dette debatskabende værk sætter Galschiøt fokus på dogmer i de tre monoteistiske religioner; kristendommen, islam og jødedommen. Han har skabt en monumental kobberskulptur bestående af bogstaverne i FUNDAMENTALISM, som vises i KunstCentrets Panoramasal.

BOGSTAVER AF BØGER
I installationen Abrahams Børn stilles de tre religioners mørke og lyse sider overfor hinanden, men også sammen. Skulpturen er bygget op af over 8.000 kobberelementer, der forestiller enten Koranen, Bibelen eller Toraen i bogform. De enkelte bogstaver er opbygget af bøger, der er stablet oven på hinanden. På ydersiden og indersiden af alle bogstaverne fremviser skærme citater fra den specifikke bog, som bogstavet er bygget op af. På installationens yderside vises kunstnerens udvalg af 300 lyse citater, på indersiden af cirklen vises 300 citater, han opfatter som mørke.

Test din viden i projektets citatquiz

RELIGIONSDEBAT
Kunstprojektet Abrahams Børn er vigtigt, fordi det rummer et ønske om en mere oplyst debat på et samfundsaktuelt område, nemlig religionsmødet. De store monoteistiske religioner har hver deres lyse og mørke sider. I værket stilles disse over for hinanden, men også sammen.

Publikum udfordres på én gang af værkets voldsomme fysiske dimensioner og af det stærke budskab: ingen af de monoteistiske religioners religiøse tekster kan sige sig fri for at rumme dimensioner, som er uforenelige med humanisme og moderne demokrati. Med en bedre forståelse og viden, vil vi - ideelt - bedre kunne skelne mellem den snævre, men farlige fundamentalisme og de brede kulturbaggrunde som de fleste mennesker tilhører.

Formidlingstilbud til skoler

Læs mere om Abrahams Børn (pdf)

Se også: fundamentalism.dk

Se TV2 Østjyllands indslag fra åbningen 

GRUPPEBESØG

Bliv udfordret, test jeres viden og oplev værkets stærke budskab

  • Grupperabat v. min 10 pers.
  • Book en omvisning
  • Gruppetilbud i Café Ørnsø


Se besøgstilbud til grupper