Det ville glæde os at se

Silkeborgudstillingen 2013

6. april - 23. juni 2013

Under den hjertelige overskrift Det ville glæde os at se dig i Søjlesalen har kunstnerne Anne Mette Larsen og Rigmor Bak Frederiksen hver inviteret tre danske kunstnere til at udstille. De har valgt netop disse kunstnere, fordi de på hver deres måde har gjort indtryk på dem. Nogle af dem er billedkunstnere, andre er kunsthåndværkere. Deltagerne er: Odd Moe, Dick Nyhuus, Anne Thorseth, Anders Bonnesen, Bente Skjøttgaard og Anne Fabricius Møller.

Rigmor Bak Frederiksen fortæller:

”Jeg har kendt til alle tre siden min uddannelse på Det Jyske Kunstakademi i slutningen af 1970´erne. Jeg har mødt deres kunst igennem årene, fulgt deres spændende udvikling. Som mennesker kender vi hinanden lidt. Jeg har altid følt en slags slægtskab med dem kunstnerisk. De er meget forskellige, men alle søger de store kræfter i og udenfor dem selv.

Dick Nyhuus arbejder nonfigurativt med maleriet og skulpturen, men oplevelsen af natur er der altid. Forholdet mellem de indbyrdes farver, formernes udstrækning, de spændte kræfters uomgængelighed.

Anne Thorseth arbejder mest med maleri og fotografi. I maleriet spænder hun vidt, arbejder nonfigurativt, hvor farven i sig selv giver indhold i samspil med formen. I fotografiet arbejder hun sort/hvidt, hvor hun kan tilføje billedelementer.

Odd Moe er maler. Han er nordmand, men har levet det meste af sit liv i Danmark. Jeg har altid følt, at Norges stærke natur afspejler sig i hans arbejder. Han er ofte meget farvekraftig, både i de lyse og de mørke nuancer. I de senere år arbejder han også med farvefotografi, hvor han bearbejder billederne, så hvor stærk poesi som natur træder frem.”

Anne Mette Larsen fortæller:

"Bente Skjøttgards keramik er lagkage og knækbrød, når det er bedst, jeg tabte bare mit hjerte og noget af det er dyppet i lyserød glasur.

Anne Fabricius Møller er så finurlig, nørdet og skarp. Verden kan gå i stå, mens hun overvejer om den grønne farve på frimærket i dugens venstre hjørne mon skal have lidt mere rødt…og så ved hun det meste om James Bond.

Anders Bonnesens værker rammer min væverhjerne, de er tekstile på en arkitektonisk og humoristisk måde, og et af dem hedder Bauhausfrau.”

De to arrangerende kunstnere er også selv repræsenteret på udstillingen, med hver et lille hjørne, så det dermed er gæsterne, der får den flotteste plads.

Arrangøren

Silkeborg Kulturråd har taget initiativ årets Silkeborgudstilling og i år lægger KunstCentret Silkeborg Bad de fysiske rammer til i form af den centrale udstillingssal, Søjlesalen. Silkeborg Kulturråd har lagt det faglige ansvar for udstillingen i hænderne på de to professionelle kunstnere, væveren Anne Mette Larsen og billedkunstneren Rigmor Bak Frederiksen, som begge bor i Silkeborg Kommune. Silkeborgudstillingen har en lang tradition bag sig i Silkeborg som en græsrodsarrangeret udstilling og er støttet af Kultur- og Fritidsudvalget i Silkeborg kommune.