SEEING LANDSCAPE

De kloge nyder bjergene; de vise nyder vandet
14. januar – 15. april 2012. Den danske del af udstillingen vises til 6. maj.

14 kinesiske kunstnere og 12 kunstnere fra den danske kunstnersammenslutning CORNER udforsker landskabet i Danmark og Kina.  
Landskabsoplevelsen og landskabsskildringen er det fælles omdrejningspunkt i dette møde mellem billedkunstnere fra Kina og Danmark. SEEING LANDSCAPE omfatter omkring 200 kunstværker. Det er primært maleri, men der indgår også i mindre omfang skulptur og fotografi i udstillingen.

På besøg i fremmede landskaber
Kunstnerne har studeret hinandens landskaber – de har ’set landskabet’. De har arbejdet, mens de besøgte det fremmede. En del af de kinesiske værker er skabt under et besøg i Danmark i juli 2011, andre er først blevet til, da kunstnere igen var hjemme i Kina. På samme måde har de danske kunstnere skabt nogle af deres værker i Kina i september 2011, og andre værker efter kunstnerne igen var tilbage i Danmark.

Det eventyrlige Danmark
I udstillingen kan man opleve nye perspektiver på velkendte steder og landskaber ved at se det skildret af ”fremmede øjne”. De kinesiske gæster i Danmark så ingen bjerge her, - også selvom de fik Himmelbjerget udpeget! Men de så til gengæld en masse vand – de oplevede næsten Danmark som et ”ø-samfund”, et sted hvor eventyret kan udfolde sig.

Kinesisk talemåde
Udstillingens undertitel ”De kloge nyder bjergene; de vise nyder vandet” er en dansk oversættelse af en kinesisk talemåde. I den kinesiske lydskrift for talemåden - ǐbjerg vand Landskabsmaleri.

China - Corner
Der er tænkt nye tanker om kulturel dialog i projektet som helhed. For kunstnersammenslutningen CORNER er der også en historisk dimension, idet daværende medlemmer af Corner udstillede i Kina for første gang i 1953. Kunstnerne Lars Ravn og Pontus Kjerrman fra CORNER har taget initiativ til den aktuelle udstilling, som er skabt i et tæt samarbejde med kunstnerkollegaen Tong Wang samt LanLan Gallery i Xiamen, Kina.

De repræsenterede kunstnere fra Kina: Wang Jinsong, Song Yongping, Zhang Liping, Xue Song, Xu Leining,  Zhang Xiaomin, Zhao Xianfeng, Song Yonghong, Guo Jin, Zhao Nengzhi, Wang Yabin, Yin Zhaoyang, Luo Quanmu og Pei Tong.

De repræsenterede kunstnere fra CORNER: Pontus Kjerrman, Lars Ravn, Janne Klerk, Morten Skovmand, Kirsten Klein, Tong Wang, Jens Bohr, Finn Heiberg, Mogens Nørgaard, Anne Marie Mejlholm, Tove Hummel og Gustav Hansen.  

To kataloger 
Der er udgivet to sammenhørende kataloger til SEEING LANDSCAPE, det ene præsenterer de danske kunstnere for et kinesisk publikum, det andet de kinesiske kunstnere for et dansk publikum. Begge kataloger er engelsk-kinesisk sprogede. Katalogerne kan købes for kr. 60,- pr styk eller kr. 100,- samlet.

SEEING LANDSCAPE kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 14. januar - 15. april 2012. Den danske del til 6. maj. De kinesiske kunstneres værker vises efterfølgende på Sophienholm.