should kids have less homework theoretical framework research proposal finish my essay hypothesis in a research paper

Lars Pryds "Fifity/Fifty"


15. september - 2. december 2012

Udstillingen viser sammenhængen mellem Lars Pryds billedkunst og brugsgrafiske design, der gennem årene har vundet international anerkendelse. Hele hans karriere er forløbet ad de to parallelle spor: Dels har han udfoldet en omfattende udstillingsvirksomhed, dels har han arbejdet som art director ved henholdsvis Jyllandsposten og Berlingske samt i en lang række freelance opgaver. En helt særlig niche er, at Lars Pryds også udvikler skrifttyper (fonts).

 

Collage: ”Danserinden” fra 2007 viser Lars Pryds’ fascination af både det smukke køn og den kraftfulde sort-hvide grafik, der her er overført fra kommercielle tryksager. 

Malerier, collager og bogudgivelse

På udstillingen vises malerier og collager fra hele perioden, men med hovedvægt på værker fra de seneste 10 år, bl.a. fra serierne ”Bybilleder” (2007) og ”Suspended in Gaffa” (2011). Desuden vises et udvalg af grafiske arbejder indenfor bogdesign, plakater, logodesign og typografier. Udstillingen markerer også Lars Pryds' 50 års fødselsdag i august samt 25-året for afgangen fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. I samme forbindelse udkommer bogen "Pages of a Non-Existent Diary" med gengivelser af et omfattende antal værker og tekst af anerkendte kunsthistorikere. Bogen kan købes på udstillingen.

 

Maleri: Bogstaver omsat til abstrakte former i maleriet ”SSGN (Black L)” fra 2010, acryl på lærred, 100 x 80 cm.

Inspireret af pulserende storbyer

Lars Pryds er billedkunstner og grafisk designer. Hans billedkunstneriske værk består primært af maleri og collage, med inspiration fra pulserende storbyer og med indlejrede collage-elementer fra tryksager og lignende. Han har en omfattende udstillingsvirksomhed bag sig i både Danmark og udlandet siden debuten på censurerede udstillinger i midten af 1980erne. Lars Pryds bor i København og arbejder dels som billedkunstner fra eget atelier, som han deler med hustruen, designer, journalist og forfatter Lisbeth Tolstrup, dels som art director ved Berlingske Business Magasin.

 

Maleri og collage: Det lille billede ”Ee-T” (30 x 25 cm) er et 2012-eksempel på den blandingsteknik, Lars Pryds anvender i næsten alle sine værker: Det maleriske, med pålimede collage-objekter. Her på lærred.

Grafisk design

Som art director og grafisk designer har Lars Pryds 25 års erfaring fra nogle af Danmarks største dagblade og magasiner samt fra selvstændige opgaver som fx bogtilrettelægning, illustration og identitetsdesign. Han har vundet adskillige internationale priser for sit grafiske design.

 

Design: Bogforsiden for forlaget FiberFeber viser hele tre aspekter af Lars Pryds’ designvirksomhed: Dels har Pryds designet og tilrettelagt hele bogen – og dermed også forsiden med billedet af Hanne Foss-Brinks tekstile hovedværk La Defense. Dels benyttes i bogen en af Pryds’ skrifter, TPG DontBlurry. Og endelig står han også bag forlagets logo, der skimtes i nederste højre hjørne.

SNDS Magazine

I sin fritid er Lars Pryds redaktør på SNDS Magazine, skriver anmeldelser af kunstudstillinger til Kunstavisen og tegner sjove skrifttyper, som sælges over hele verden. Lars Pryds er uddannet tegner/grafiker fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding (nu: Designskolen Kolding) 1984-87, og læser i øjeblikket til master i design ved Dansk Center for Designforskning (afsluttes 2013).

 

Design: Forsiden af SNDS Magazine nr. 2, 2012, med Lærke Posselts vinderportræt fra World Press Photo. Lars Pryds redesignede SNDS Magazine i 2006 og er bladets redaktør og art director.