homework helper three skeleton key custom resume writing quiz education online

Brink og Sverdrup

To kunstnere kredser med hver deres udtryksform omkring nutidens virkelighed; klimaforandringer, migration og andre menneskeskabte forandringer. Det er noget af deres kunstneriske arbejde gennem de seneste 10 år som man kan møde i udstillingen. 

Nye fotografier

Jens Brink præsenterer en række nye fotografier som han, med reference til de mere hævdvundne traditioner for landskabsskildring (landscape), kalder ”Cityscapes”.

Isens foranderlighed

En anden fotografisk serie handler om isbræen ”Kangia”. Gennem skildringen af kontrasten mellem isens bestandighed og foranderlighed frembringer Jens Brink en smuk fortælling om isens liv for betragteren. I lyset af den stadig voldsommere nedsmeltning af den Grønlandske indlandsis, er her også stof til eftertanke.

Jens Brink er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi 1997-2003 på grafisk afdeling og fra den fotografiske billedskole Fatamorgana i 1995. Jens Brink har udstillet i både Danmark, Tyskland og Grønland. Senest på Nuuk Kunstmuseum med udstillingen ”Time is changing” og på Gentofte Bibliotek med udstillingen ”Kangia.”

Fragmenter af et årti

Med projektet ”Decade Debris” retter kunstnerkollagen Kristian Sverdrup blikket mod årtusindets første årti og kortlægger gennem skulpturværker fragmenter af dets vigtigste begivenheder og fænomener. Skulpturerne er hver især fragmenter og vragrester fra et opløst og forgået årti. Han har noteret momenter som ændrer, påvirker og dominerer hans billede af det seneste årti. Med værk titler som Clash of Civilizations?, Global Communication, Pressure og Movement betones virkelighedsdimensionen. Der ligger en hård politisk og socialaktivistisk kommentar i værkerne.

Decade Debris er på et andet niveau inspireret af renæssancekunstneren Michelangelos ufærdige slaveskulpturer. Det er det ufærdiges potentiale, i skulpturer, som Sverdrup udforsker på de mere formmæssige plan. Skulpturerne udføres i træ, og efterlades som vragrester.

Kristian Sverdrup (f. 1972) er uddannet billedhugger fra det Kongelige Danske kunstakademi i årene 1998-2005.
Kristian Sverdrup har modtaget støtte fra Statens Billedkunstråd til projektet Decade Dybris.

Udstillingen Brink - Sverdrup kan ses på KunstCentret silkeborg Bad i perioden 2. juni - 2. september 2012.