hunchback assignments words to use in an essay college paper editing services ocr science coursework help

Gertrud Exner: Tidsrum

3. september - 11. december 2011

Installation skabt af Gertrud Exner på Kunstcentret Silkeborg Bad

Mød dukketeatrets fascinerende verden i udstillingen Gertrud Exner: Tidsrum. Rummene i udstillingen tages i brug som sceniske landskaber, hvor publikum får et indblik i dukketeaterets særlige rum. Udstillingen er skabt i et tæt samarbejde mellem KunstCentret Silkeborg Bad og Silkeborg Dukketeaterfestival – Festival of Wonder.

Besøg dukkernes univers

I udstillingen får publikum mulighed for at rejse i dukkernes fodspor. Her kan man opleve dukker fra bl.a. Århus Teaters ”Det gyldne kompas” og Teater Møllens ”Den indbildt syge”. Dukkerne er forskellige i deres udtryk, materialer og funktioner. Gertrud Exner stræber efter at give hver enkelt dukke et unikt og individuelt udtryk, som er afstemt med det projekt og de mennesker, den er tiltænkt.

Teatrets tidsrum

Det er en udfordring at lave en udstilling om dukker, fordi dukker er skabt til at blive spillet. De lever gennem spilleren og det forhold, som de udvikler til hinanden. En død dukke på en hylde er som regel et sørgeligt syn, og man får som regel lyst til at rede staklen bag glasmontren for ikke at efterlade den i mørket efter museets lukketid. Men det rum som dukketeater skaber, den tidslomme hvor en historie udspilles, og den proces det er at skabe dukker, eller tage et materiale alvorligt, kan være ligeså fascinerende i sig selv.

Billedstærke forestillinger

Gertrud Exner er uddannet skuespiller og dukkemager. I sit værksted på Fanø laver hun både dukker til sit eget teaterkompagni TeaterBlik og til andre teatres forestillinger. Hun har som mål at skabe nye forestillinger med afsæt i både teater, musik, billedkunst og dans. Visionen er at skabe et billedstærkt, sanseligt og musikalsk udtryk. Gertrud Exner har blandt andet skabt forestillingerne Sommervækster, Vejen rundt, Regn og Anno Anni.