help with maths homework romulus my father essay help dissertation research proposal economics

DAGLIG DOSIS - Pharmacopoeia Art

3. september - 11. december 2011

Sammen med de britiske kunstnere Susie Freeman og David Critchley og den britiske praktiserende læge Liz Lee, præsenterer KunstCentret Silkeborg Bad projektet DAGLIG DOSIS - Pharmacopoeia Art. Pharmacopoeia betyder egentlig en opskiftsamling til brug for medicinfremstilling, men her er begrebet brugt som ramme for et kunstprojekt. De tre nævnte personer har gennem 13-14 år i fællesskab skabt og udfoldet Pharmacopoeia, som nu præsenteres i Danmark for første gang.

DR P1 har besøgt udstillingen. Lyt til indslaget på dr.dk

Udstillingen fremviser ca. 25 eksisterede Pharmacopoeia-værker, som sætter fokus på menneskers forhold til og forbrug af medicin. Kunstnerne tilføjer i Silkeborg et eller flere nye værker som forholder sig til problemstillinger som er særligt relevante for danskerne eller som diskuteres netop nu.

De enkelte Pharmacopoeia-projekter rummer en eksakt viden om et specifikt medicinområde. Men de enkelte projekter udfoldes fysisk gennem æstetik, kunstneriske virkemidler og kunstnerisk tolkning.

Budskaberne når derfor modtageren på en anden måde end så meget anden information. Der er både tale om en kunstudstilling og en diskussionsudstilling om et samfundsrelevant emne.

Kunstnerne og lægen bag Pharmacopoeia har identificeret smerte som noget, der kan være såvel fysisk og psykologisk som noget spirituelt. Samlet tager værkerne fat hele vejen rundt.

 

Der er en masse design, farve og form i de mange forskellige mediciner og pillers udformning og indpakning, og der er ingen tvivl om, at her ligger en stor inspiration for kunstner Susie Freeman, der oprindelig er uddannet som væver, og for David Critchley som er videokunstner.

 

KunstCentret Silkeborg Bad formidler de kunstneriske vinkler og underbygger det tværfaglige perspektiv, mens projektet er i Danmark. Det vil ske i dialog med bl.a. medlemmer af Etisk råd.

Man kan læse mere om projektet Pharmacopoeia Art på hjemmesiden: www.pharmacopoeia-art.net
 
Daglig Dosis - Pharmacopoeia Art kan opleves KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 3. september - 11. december 2011.
 
Indbydelse til fernisering
Invitation Daglig Dosis
 
 
Tværfagligt seminar: Medicin fra vugge til grav...
Om medicins mange betydninger for mennesker og samfund
 
Mandag den 26. september 2011 kl. 9.30-16
 
Ordstyrer: journalist og forfatter Klavs Birkholm.
Indlæg ved professor Svend Brinkmann, professor Ebba Holme Hansen, institutleder Steffen Thirstrup samt læge og medlem af Etisk Råd Lotte Hvas.
 
Se program her. Hent program som pdf
 
Kr. 450,- Tilmelding senest 12. september 2011