PAINTERLY DELIGHT - Ved du, hvad der har formet din smag?

PAINTERLY DELIGHT - Ved du, hvad der har formet din smag?

Oplev dansk og svensk maleri i udstillingen PAINTERLY DELIGHT.

Udstillingens syv danske og syv svenske kunstnere lægger op til debat om de visuelle traditioner i de to lande. Med spørgsmålet ”Ved du, hvad der har formet din smag?” provokeres publikum til at reflektere over, hvordan vores smag påvirker kunstoplevelsen.

 ”Painterly Delight er mødet mellem arv og kliché på den ene side og en ung udforskende specialisering på den anden side. Painterly Delight vil frem for alt vise, hvad ungt maleri kan i dag, men også hvad dets forudsætning er ” fortæller de to initiativtagere til udstillingen, svenske EvaMaria Lindahl og danske Ditte Ejlerskov, i udstillingens katalog.

 Nyd maleriet i en diskussionslysten udstilling

Udstillingsprojektet kaster lys over nationale traditioner og forskelle i Danmark og Sverige. Hvordan er vores visuelle traditioner med til at danne smag og præferencer for forskellige typer kunst?

I bredere forstand kan debatten overføres til dannelsen af smag inden for design, arkitektur og boligindretning.

Udstillingens fokus ligger på maleriet, idet der i de seneste årtier ses en ny frihed og kraft i maleriet. Værkerne er skabt af unge kunstnere med afgangsår fra akademierne i perioden 1997-2009.  Gennem deres studieår er kunstnerne stødt på forskelle mellem dansk og svensk visuel kultur. Det gælder både deres egne og publikums forventninger til, hvad der er ”god smag”.

Gå på opdagelse i dansk og svensk kunsthistorie

Publikum får en introduktion til dansk og svensk kunsthistorie i udstillingens dokumentariske afsnit. På gulvet kan man udforske en slags landskab af værker fra de to landes kunsthistorie. Her kan man undersøge forskelle og ligheder mellem kunsthistorien i Danmark og Sverige.

Følgende kunstnere deltager i udstillingen: Magali Cunico (S), Ditte Ejlerskov (DK), Johan Furåker (S), Asmund Havsteen-Mikkelsen (DK), Sören Hüttel (DK), Mie Olise Kjærgaard (DK), Ida Kvetny (DK), EvaMarie Lindahl (S), Simon Lindhardt (DK), Patrick Nilsson (S), Mattias Nordéus (S), Mette Helena Rasmussen (DK), Viktor Rosdahl (S) og Elizabet Thun (S).

PAINTERLY DELIGHT kan ses i perioden 5. juni – 30. december 2010

Udstillingen vises efterfølgende på Ystads konstmuseum i Sverige. 

Find lærerintroduktion til udstillingen her

Lyt til radioindslag om PAINTERLY DELIGHT sendt tirsdag den 8. juni i P1 Morgen (kl. 6 - 9) og Kulturnyt (15:30 på P2 og 18:50 på P1).

Man kan finde og lytte til indslaget på dr.dk/kulturnyt