Keramiske Veje

9. januar - 5. april 2010

KunstCentret Silkeborg Bad slår lørdag den 9. januar dørene op for en udstilling med medlemmerne af kunstnergruppen Keramiske Veje: Beate Andersen, Bente Hansen, Sten Lykke Madsen, Bodil Manz, Malene Müllertz, Jane Reumert og Gunhild Aaberg.

Bodil Manz

Nyskabende keramiske oplevelser

De syv medlemmer af Keramiske Veje er dygtige og eksperimenterende kunstnere. De er meget forskellige i deres udtryk og har alle høstet stor anerkendelse for deres keramiske værker, både her og i udlandet. Fælles for deres værker er en udpræget naturfornemmelse, hvor det enkle bliver forenet med det frodige. Kunstnerne har en sprudlende fornyelse i udtrykket og bliver ved med at lave nye eksperimenter og nye grænseoverskridende teknikker med glasur. De keramiske former og deres raffinerede overfladestrukturer har som regel et komprimeret symbol- og tegnsprog.  Nytte- og brugsværdier har ofte en underordnet betydning i keramikken i dag, men i flere af de udstillede værker er henvisningen til dette stadig til stede.

Læs om kunstnerne:

Beate Andersen           Bente Hansen          Sten Lykke Madsen

Bodil Manz         Malene  Müllertz        Jane Reumert       Gunhild Aaberg

Bente Hansen

Første gang i Silkeborg

Gruppen bag udstillingen er nogle af Danmarks bedste og mest erfarne keramikere. Udstillingen er en enestående chance for at møde dem i en fælles udstilling, efter at de i fem år har haft travlt med store retrospektive solo-udstillinger og temaudstillinger i Europas hovedstæder samt USA. Gruppen har udstillet sammen før, men det er første gang, at de kan opleves i en fælles udstilling i Silkeborg. Udstillingen vises i KunstCentrets Skovvilla, hvor bygninger og park giver et smukt samspil med de enkelte kunstneres formsprog og udtryk.

”’Keramiske Veje’ er dansk keramik, når det er bedst.” Politiken.

Udstillingen har tidligere været vist på Sophienholm, hvor Politikens anmelder gav udstillingen 5 ud af 6 hjerter.

Sten Lykke Madsen

Erfarne kunstnere

Kunstnerne er alle uddannet på Kunsthåndværkerskolen / Danmarks Designskole for mange år siden. De udstiller under et fælles ”manifest” udarbejdet i 1985: ”Vi mener, der er behov for en ren keramisk udstilling – et sted hvor vi med mellemrum kan vise vore forskellige arbejder, og medvirke til at uddybe forståelsen for det keramiske områdes udtryksmuligheder. Gruppen har valgt at kalde sig KERAMISKE VEJE ud fra den betragtning at det keramiske spektrum er så bredt, der er mange veje at gå. Vi forestiller os en eksperimenterende udstillingsform, med mulighed for at vise tegninger, udkast, forsøg og lignende”.

Katalog
Til udstillingen er der produceret et flot illustreret katalog på 40 sider. Grafisk design ved Bo Bonfils og fotografi udført af Ole Akhøj, og med tekster skrevet af Ole Thyssen og Torben Weirup. 

Der er omvisning i udstillingen den 17.1 og 28.3 kl. 13.00