Dybt Trykt af Lars Svanholm

Dybt Trykt af Lars Svanholm

SVANHOLM I SORT-HVID

Udstillingen præsenterer et udvalg af Lars Svanholms grafiske arbejde gennem 23 år. Titlen ”Dybt Trykt” henviser til den måde, hvorpå trykpladen presses ned i papiret under selve trykkeprocessen. Netop dybtrykket karakteriserer de grafiske teknikker, Svanholm primært arbejder med.

En udvikling mod det abstrakte

I udstillingen kan man opleve udviklingen i Svanholms værker. Motivet var i begyndelsen forankret i mennesket, der ses i samfundsscenarier sammenstykket af elementer baseret på både fremtid og historie. Senere begyndte Lars Svanholm at skildre forskellige rumlige enheder i et mere abstrakt billedsprog.

Radering og ætsning

Værkerne er udført fra 1987, hvor Lars Svanholm lavede sine første eksperimenter med udgangspunkt i koldnålsraderingen, og frem til i dag. Med koldnålsraderingen arbejder han sit motiv direkte ned i pladen med en spids og hærdet nål. Motivet fastlægges af de spor, som nålen efterlader. Svanholm benytter desuden akvatinteætsning til at arbejde forskellige gråtoner ind i trykket, fra hvidt til kulsort.

Kunstner fra Silkeborg

Lars Svanholm er opvokset i Sejs ved Silkeborg. Han debuterede som grafiker på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1991. Debuten blev fulgt op med optagelse på Forårsudstillingen på Charlottenborg året efter samt deltagelse i Kunstnernes Påskeudstilling i de følgende år. Efterfølgende har Svanholm udstillet flere steder over hele landet.

 

Illustreret katalog

Der er udgivet et katalog til udstillingen med forord af direktør Iben From og tekster af Lars Svanholm. Her kan man læse om kunstnerens tanker bag værkerne, om de tekniske processer og om baggrunden for nogle af de grafiske serier.

 

Læs mere om Lars Svanholm på www.larssvanholm.dk

 

Se også Lars Svanholms blog: larssvanholm.blogspot.com