2010

9. januar – 5. april 2010. Skovvilla

Keramiske Veje

Beate Andersen, Bente Hansen, Sten Lykke Madsen, Bodil Manz, Malene Müllertz, Jane Reumert og Gunhild Aaberg udgør tilsammen gruppen Keramiske Veje, som her viser flot kunsthåndværk og ikke mindst, at de med mange års erfaring stadig tør at eksperimentere. Kurator: Kirsten Dybbøl.

Læs mere

23. jan. – 24. maj 2010. Kurbygning

COSMOS - international temaudstilling

I en tid med internationalt fokus på klima og rumforskning, bidrager KunstCentret Silkeborg Bad med en kunstnerisk dimension. Vi viser nu en stor temaudstilling med deltagelse af 17 udenlandske og danske kunstnere. Kunstnerne har fokus på eksistentielle, visuelle og filosofiske aspekter af menneskets forhold til kosmos: Det visuelt fantastiske, de skræmmende proportioner, lys og mørke, orden og kaos, og meget andet. Publikum ser store videofilm, installation, fotografi, holografi og andre af samtidskunstens moderne udtryksformer.
Læs mere
Læs anmeldelse på KUNSTEN:NU
Inspiration til skoler mv.

24. april – 15. aug. 2010. Skovvilla

Back is Forward - gå på opdagelse i Frode Steinickes skulpturelle univers

Forbindelser og brud træder frem, når billedhugger Frode Steinicke (f. 1953) viser skulpturer, skulpturmodeller, relieffer, akvareller og ganske få malerier fra de seneste tyve år. Hans store indsats ligger i den nonfigurative kunst, og hele udstillingen er derfor også en undersøgelse af, hvad skulptur egentlig er.
Læs mere om udstillingen
Frode Steinickes hjemmeside

29. maj – 5. september 2010. Søjlesalen

JOAN HALL

- Your Existence is Not Unlike My Own
Joan Hall (f. 1952, USA) har skabt en totalinstallation af bl.a. kozo- og gampipapir samt skulpturer støbt af papir til KunstCentrets centrale søjlerum. Joan Hall er billedkunstner og professor i papir. Hun var første gang i Silkeborg, da vi i 2001 viste Paper Revisioned, en udstilling, der markerede ophøret af papirproduktion i Silkeborg.
Læs mere

5. juni – 30. december 2010. Kurbygning

PAINTERLY DELIGHT

- Ved du, hvad der har formet din smag?
14 unge kunstnere fra Danmark og Sverige lægger op til debat om visuelle traditioner i de to lande. De stiller det vigtige spørgsmål, om man kan tale om og identificere national favorisering i billedkunst? Er vi bevidste om, hvordan vores smag formes af tradition og visuel arv?  Hvad forventer vi på baggrund af kunstnernes nationalitet og skoling? Besøgende får en introduktion til de to kulturers visuelle traditioner og kan se, hvordan de unge kunstnere placerer sig i forhold til dette.
Læs mere om udstillingen
Lærerintroduktion til udstillingen 8. juni kl. 15.30-17.00

5. juni – 29. aug. 2010. Grafikfløj

Et andet perspektiv

Udvalgte værker af maleren Kurt Heegaard Jakobsen (f. 1940).
Læs mere

28. august 2010 - 20. februar 2011. Skovvilla

En vandring med farver og linjer:

Hans-Ruprect Leiß
Gå på vandring i denne tyske tegners (f. 1954, D) billedunivers, der er befolket af humor, fantastiske historier eller tolkninger af hverdagens mere kendte elementer.
Læs mere

4. september – 2. januar 2011. Grafikfløj

Dybt Trykt af Lars Svanholm

Kunstneren (f. 1953) viser udvalgte værker fra de seneste tyve år, bl.a. koldnålsradering, ætsning og akvatinte.
Læs mere

18. september – 12. december 2010. Søjlesalen

PERSPEKTIVBANDEN I AKTION

Bliv høj i denne sanseudstilling for børn og unge med tilknyttede workshops. De to unge kunstnere bag Perspektivbanden (Kristian Nordentoft og Magnus Damgaard) har taget afsæt i maleren Vilhelm Hammershøjs grå og stilfærdige motivverden. I kontrast til Hammershøjs verden, frisættes fantasien og farverne i en totalinstallation, - og de besøgende kan selv være med! Grupper bedes reservere tid.
Læs mere