Skud på Stammen 2009

”GED”, ”Bådformet barskab” og ”≤STOL” er blot nogle af de snedkerfremstillede designer-møbler, man kan opleve på Kunstcentret Silkeborg Bad, når udstillingen

Skud på Stammen ® 2009 vises i Skovvilla.

Samarbejdet mellem snedkere og designere har gennem tiden skabt grundlag for dansk designs internationale anerkendelse. En arv, der både rummer branchens styrkeposition og akilleshæl. Nye muligheder og talenter skal nemlig opdyrkes hos møbelindustriens snedkere og vokse ud som ”friske skud på stammen”.

Skud på Stammen ® 2009 er et samarbejde mellem landets snedkerskoler og de faglige udvalg for snedker- og maskinsnedkerfaget. Skud på Stammen® har kørt som en workshop på Københavns Tekniske Skole i fire sommeruger, hvor 28 snedkerlærlinge og -svende er blevet ”parret” med 14 dygtige og anerkendte designerne. Resultaterne taler for sig selv.

”Det er helt imponerende, det engagement og hjerteblod, deltagerne har lagt i deres projekter. Og der er designere, der er gået ind i rollen som rollemodeller og mentorer. Det vil ikke overraske mig, hvis flere af eleverne er blevet inspireret til at forsøge sig med en designuddannelse,” fortæller Bo Jürgensen, uddannelsesleder for snedkerne på Københavns Tekniske Skole.

Alle møblerne samt info om designerne og workshoppen kan findes på www.skudpaastammen.dk  
 
Resultatet udgives desuden i bogform, og møblerne udstilles i hele perioden (27. aug.- 26. okt.) virtuelt på Lauritz.com, hvor der kan bydes på genstandene. Overskuddet ved salget går til Skud på Stammen® Fonden, der skal sørge for at projektet kan køre igen næste år.
 
Udstillingen har tidligere været vist på CODE 09 i Bella Centret i august og til messen Boligdrømme for Alle i Messecenter Herning i september.