Hul til hovedet

CARL QUIST MØLLER

HUL TIL HOVEDET

5. april til 1. juni 2008

Det er anden gang KunstCentret Silkeborg Bad viser en sanseudstilling skabt af Kunsthallen Brandts. Første gang var NU MED FARVER, der blev en overvældende succes, besøgt af omkring 5.000 børn fra Silkeborg-området og mange voksne.

Kan man gå ind i et maleri?

Hvad vil der ske, hvis man kunne?

Her må man gerne røre ved udstillingen, ja – det er faktisk meningen. Udstillingen består af 20 gigantiske malerier, som man kan blive en del af blandt andet ved at stikke hovedet gennem udskårne hulleri malerierne.

Carl Quist Møller: "Børn bombarderes med billeder i dag. Men de fleste billeder har klare formål og ofte kommercielle hensigter. Computerspil stiller opgaver, som stimulerer hjernen, men løsningerne er allerede færdigtænkt af en voksen. Med kunst kan man starte en tanke, en stemning og derefter overlade løsningen eller pointen til barnet. Hvis næste generation skal skabe nye historier og løsninger, skal vi udfordre og skabe rum til det nysgerrige barns egen fantasi." 

"Jeg har tilstræbt at skabe billedkunst for børn. For det nysgerrige barn vil der gemme sig små visuelle rebusser og historier, som ikke er fortalt færdig i billederne. Det er ikke pædagogik, og det er heller ikke ren underholdning. Det er klare illustrationer, men jeg har forsøgt at opløse symbolikken i male-processen."

Malerierne starter altså en historie eller et eventyr, som man selv må digte videre på -  med fantasien, kroppen og hovedet. Her er ingen kære mor og ingen given slutning. Carl Quist Møller har lagt op til, at nysgerrige børn bruger fantasien og digter videre ...
Børnejazzorkestret Djanzz har komponeret musik til billederne på udstillingen.

Carl Quist Møller er kendt for sin løbske fantasi. Med udstillingen Hul til hovedet debuterede Carl Quist Møller som billedkunstner. Desuden arbejder multikunstneren Carl Quist Møller som illustrator, animator, foredragsholder, tegner, musiker, forfatter, skuespiller og løgnehistoriefortæller. Lige nu er Carl Quist Møller aktuel med ny børneudsendelser for DR1.

 Udstillingen HUL TIL HOVEDET har særlige åbningstider

for tilmeldte grupper af børn:

Mandag til fredag kl. 9 – 16, fra 1. maj kl. 9 – 17.

Lørdag, søn-og helligdage kl. 11 – 17, fra 1. maj kl. 10 – 17.

Vi anbefaler grupper at besøge os på hverdage og familier at besøge os om eftermiddagen og i weekenden. Vi tager højst imod to grupper ad gangen.

Grupper skal reservere tid på telefon 86 81 63 29.

Entré for grupper: kr. 10.- pr. barn (gruppens pædagoger/lærerer har gratis entré).

Bestil plads i god tid.

Yderligere information om udstilling og transport, se under ”lærerinfo” på www.silkeborgbad.dk

Åbning af udstillingen: Lørdag den 5. april kl. 11

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg, tlf. 86 81 63 29. www.silkeborgbad.dk