Emigranter fra Mexico Majs, chili og sisal

Mexicanske immigranter: Majs, chili og sisal af Diana Mendieta

Diana Mendieta sætter med udstillingen fokus på Mexicos betydning i verden via de eksportvarer, som landet er specielt kendt for: majs, chili og sisal. Disse varer har sikret landet en vis rigdom, men omvendt har de også skabt en række problemer internt i landet. Derfor har hun også valgt at kalde sin udstilling for 'Mexicanske immigranter'.

Diana Mendieta kommer selv fra Mexico og arbejder i sin kunst med sin kulturelle baggrund. Hun føler, at hun beskæftige sig med den, fordi hun ikke kan adskille sin kulturelle baggrund fra den kunst, hun skaber.

Udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad omfatter 24 skulpturer i forskellige størrelser fra 35 til 120 cm's højde. Disse består ofte af keramiske materialer kombineret med - som nævnt ovenfor - ”immigranterne” majs, chili og sisal, men også andre materialer forekommer.

Diana Mendieta er født i 1963. Hun blev tidligt uddannet indenfor arkitektur, men uddannede sig derefter videre på det skulpturelle felt, med særligt fokus på keramiske teknikker. Parallelt med dette har hun beskæftiget sig med Mexicos kulturelle rødder, kvinders særlige situation, demokratiudvikling m.m.  Hun har været udstillingsaktiv de seneste 12-14 år og har selv undervist på flere kunstskoler og workshops, samt skrevet artikler om kunstneriske, kulturelle og sociale emner.

Diana Mendieta er inviteret til at udstille parallelt med den danske kunstner Esben Brandt-Møller, der er født i 1969. De to udstillinger støder fysisk op til hinanden. De indgår hermed i KunstCentrets ambition om at være en platform for møder mellem kunstpraksisser fra forskellige egne af verden. Publikum får her mulighed for at se, hvordan to kunstnere fra den samme generation - som begge arbejder skulpturelt og med installation, men kommer fra hver sin ende af verden - har vidt forskellige indgange til det kunstneriske arbejde. Døm selv: måske mødes de også på visse felter.