Det strukturerede rum - Spindelvæv i septembergræs

Lis Nogel: Det strukturerede rum - Spindelvæv i septembergræs

Lis Nogels udstilling ”Det strukturerede rum – spindelvæv i septembergræs” åbner i Skovvilla på KunstCentrets Silkeborg Bad lørdag den 4. oktober kl. 13.00. Udstillingen omfatter en række helt nye, store tegninger samt udvalgte malerier og skulpturer.

Den billedrige udstillingstitel ”Det strukturerede rum – spindelvæv i septembergræs” refererer blandt andet til naturen, som både kan være uordentlig og overraske os med sine strukturer. Samtidig refererer den til at skabelsen af kunstværket i sig selv er en strukturerende proces.

Lis Nogel opererer i et spændingsfelt mellem det materielle og det immaterielle. Hun bremser tiden op og indfanger momenter, så disse kan studeres nærmere i et konkret rum.

 ”Indholdet i udstillingen bygger på fortolkning af de informationer, der kommer af et øjebliks synsoplevelse, som arkiveres i erindringen.”  (Citat Lis Nogel)

 Lis Nogel skelner ikke mellem om inspirationskilden er naturfænomener fra den ydre landskabelige natur, menneskekroppen, en bevægelse eller f.eks. strukturen i et sammenkrøllet stykke papir. Snarere opfatter hun alting som gennemtrængt af grundlæggende strukturer, der visse steder giver sig til kende i labyrinter, spiraler og andre harmoniske elementer.

Som billedkunstner er Nogel optaget af både at inddrage lys i de rumlige værker og af at skildre lyset i de todimensionale arbejder, hvilket spiller godt sammen med rammerne i den smukke, lysfyldte og harmoniske Skovvilla.

Centrum for udstillingen er Lis Nogels mange iagttagelser af omverdenen. Værkerne fremstår på én gang enkle i deres virkemidler og på samme tid driller de betragteren med deres uventede komposition eller detaljer.

”I Lis Nogels værk er der en stadig vekslen imellem det meget tunge, definitive og pladskrævende og det spinkle, sprøde og midlertidige. Lyset og stregen giver det ene værk en skrøbelig, tøvende diskretion, mens det næste har volumen og stabilitet” (Citat Mag.art. Charlotte Christensen)

Om Lis Nogel

Lis Nogel er født i 1945 og er uddannet billedhugger og grafiker. Hun er medlem af Den Frie Udstilling. Gennem sine år på Akademiet tilegnede hun sig grundlæggende færdigheder i relation til klassiske udtryksmedier, og der udviklede hun samtidig den håndværkmæssige grundighed som altid kendetegner hendes arbejde.