literature review on ratio analysis papers of biology

Thorsten Dennerline

Thorsten Dennerline - "I Was There 2" og "The Man Who Fell Upwards"


Thorsten Dennerline arbejder i ret forskellige medier: maleri, tegning, tryk og egne udgivelser af kunstnerbøger. Han er uddannet fra University of Massachusetts og Syracuse University. Dennerline har udstillet en række steder i USA, i Chile og i Danmark, ligesom hans værk er repræsenteret i en række samlinger, heriblandt The Saint Louis Art Museum, Kunstindustrimuseet i København, Mortimer rare Book Room på Smith College, University of Vermont Specila Collections og The Library of Congress.

 

Thorsten Dennerline: I Was There 2
Thorsten Dennerline: I Was There 2

I serien "I Was There 2" arbejder Dennerline med at sylliggøre rummet mellem tilskueren og landskabet - en art ingenmandsland, der markerer tilhørsfoholdet og adskillelsen og dermed forbindelsen mellem tilskueren og det beskuede.

 

Serien er baseret på fotografier taget i en ørken - ørkenlandskaber er præget af eksteme og meget varierede former. En tidligere serie var baseret på billeder fra Patagonien, denne serie er baseret på fotografier fra Atacamaørknen, Jordens tørreste sted.

 

Tilskueren drages ind i landskabet, som fotografen engang var til stede i ("I Was There"), og på samme tid understreger de malede motiver afstanden mellem tilskuer og ørkenmiljøet.

 

Thorsten Dennerline: The Man Who Fell Upwards
Thorsten Dennerline: The Man Who Fell Upwards

I ætsningerne "The Man Who Fell Upwards" arbejder Dennerline med teknikken chine collé , hvor han kombinerer det litografiske tryk med fotografisk teknik og overfører resultatet til en litografisk plade. Herfra trykkes farverne på papir, hvorefter den sort-hvide ætsning trykkes fra metalpladen ned over det farvetrykte papir. Virkningen bliver lagdelte flader med flere billedrum.

 

Kunstneren siger selv om værkerne: "Jeg håber, at beskueren i disse værker vil finde en blanding af det mytiske og det meget almindelige, tilsat et strejf af humor."