ice cream parlour business plan writing site company report writing

Paul Beckett

Paul Beckett: Gorilla. 1958
Paul Beckett: Gorilla. 1958

Paul Beckett (1922-1994) levede det meste af sit liv uden for Danmark. Han og hans hustru fandt stedet Mojácar i det sydøstlige Spanien. Her skabte de sammen det internationale kunstnerrefugium Fundación Valparaíso, der åbnede i 1989. Paul Beckett ligger begravet i haven her.

Udstillingen påp KunstCentret viser et bredt udvalg af Paul Becketts mange tegninger og akvareller, felre end 200 i alt. Han har brugt disse let transportable medier som en slags dagbog, uanset hvor han var, og det har forlenet dem med en særlig livfuldhed.

Beckett er kendt for sine fine portrætter - herunder også både dystre og eksperimenterende selvportrætter - for sine eksotiske dyrestudier og ikke mindst landskaber.

Paul Beckett: Tyrefægtning
Paul Beckett: Tyrefægtning

Nogle motiver har Beckett forfulget mere end andre. Han var optaget af den spanske tyrefægtning, rejste til vigtige kampe og udførte tegninger eller akvareller, mens tyrefægtningen stod på.

Gennem de seneste år har Paul Becketts enke foranlediget udgivelsen af en række fine billedbøger, som fortæller om de forskellige motivkredse i kunstnerens tegninger, eksempelvis portrætter, tyrefægtningen og musicerence mennesker. Samtidig med åbningen af denne udstilling udgiver hun nu en mere biografisk orienteret bog om kunstneren.

"Gennem iagttagelser af kunst fremdrager vi problemerne, og på grundlag af virkelige spørgsmål prøver vi at få virkelighed i vort forhold, begrænsninger i det vage, form over det formløse og bestemmelser i disse tilsyneladende vilkårligheder.

Vejen bort fra forudfattede meninger går ikke til patentløsninger; men ved at skærpe og prøve de midler, vi besidder, kan vi finde fodfæste og værdimålere for de ting, der kaldes kunst."

Sagt af Paul Beckett i.f.m. undervisning i kunstforståelse.