Pia Schutzmann

Pia Schutzmann

Maleri, tegning og grafik

Pia Schutzmann er født 1940 og uddannet på Kunstakademiets Grafiske Skole i 1970-77.

Hun har været medlem af Koloristerne siden 1984.

På Grafisk Skole havde Schutzmann professor Palle Nielsen som vejleder, og hun har altid fremhævet, at han fik en væsentlig betydning for hendes udvikling som kunstner. Således siger Schutzmann i en kronik i Politiken 28. oktober 2000:

"Han åbnede døren for os og viste os sin kærlighed til et fag, som nok handler om blyanter, radernåle og streger, men nok så vigtigt, handler om et livssyn, en holdning og om at være ærlig over for det, man føler. Det er med bevidstheden, man tegner. Hånden er blot et redskab. Intet var ligegyldigt, når man talte med Palle Nielsen og intet undslap hans intense, skarpe  blik eller hans lyttende øre."

"Der var noget spartansk, næsten buddhistisk i Palle Nielsens tankegang, som på den ene side gik i tråd med selve den grafiske teknik og det enkle liv, en grafiker nødvendigvis må leve, hvis han skal kunne overleve. Samtidig var det en kortere vej til de rigdomme, som er så fjernt fra det moderne liv, vi i dag lever."

Opus 21

1974. Radering, 196x205 mm

Raderingen er fra Schutzmanns tid på Kunstakademiet; et tyst rum uden menneskets tilstedeværelse, men med menneskets nærvær. Interiøret med de dybe, grå toner vækker erindringen om Vilhelm Hammershøi.

Copyright: Pia Schutzmann og Vejle Kunstmuseum

Opus 54

2003. Mixed media på lærred, 20X20 cm

Copyright: Kunstneren og Vejle Kunstmuseum

Opus 55

2003. Mixed media på lærred

Copyright: Kunstneren og Vejle Kunstmuseum

Frimærke 

Frimærket blev udgivet i år 2000 i anledning af HM Dronningens 60 års fødselsdag.