Mellem ørerne

MELLEM ØRERNE - PERformer HØJHOLT: Mediekunst 1967 ->

 

I perioden fra omkring 1967 og frem gennemførte Per Højholt med stor præcision en række eksperimenter på tværs af de fleste kendte kunstarter og discipliner i en stadig mere aktiv dialog med tidens nye medier og teknologier.

 

Show-bix blev etableret som et samarbejde mellem fotograf og billedkunstner Poul Ib Henriksen, elektronmusiker og komponist Gunner Møller Pedersen og Per Højholt.

 

Dette eksperiment forandrede Per Højholts praksis for altid. Også efter opløsningen af Show-bix i 1971 influerer eksperimenterne direkte på Per Højholts produktion, der ikke længere kan beskrives med én term eller samles i én kategori, men udfolder sig som en serie af strategiske valg, som kommer i stand ud fra en kombination af æstetiske, teoretiske, filosofiske, diskursive, og slet og ret kommunikationstaktiske overvejelser.

 

Show-bix

 

Enkeltbillede fra en serie lavet i Show-bix, det eksperimenterende samarbejde mellem fotograf og billedkunstner Poul Ib Henriksen, elektronmusiker og komponist Gunner Møller Pedersen og forfatteren Per Højholt.

 

Foto: Poul Ib Henriksen

Show (1973)

Show (1973)