2006

19. nov '05. - 5. feb. '06

Den grafiske genbank...

Fyns Grafiske værksted har  eksisteret i 30 år. Dette fejres med et brag af en grafikudstilling med medlemmernes værker samt store arbejder af kendte udenlandske gæster: Jim Dine (f. 1935, USA), Georg Baselitz (f. 1938, D), Tuula Lehtinen (f. 1956, SF) og Kyoko Sakamoto (f. 1968, Japan). Løbende workshops. Vises siden på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. 

 

28. jan '06 - 26. marts '06

Hollandsk realisme

Her præsenteres elleve professionelle hollandske kunstnere, der alle arbejder i den tradition, der kan kaldes nyrealisme. Det er maleri, der ligner! Holland har en fantastisk tradition, når det gælder realisme. Allerede i 1600-tallets nederlandske kunst, præget af stilleben og  landskabsmaleri, var det direkte forhold til motivet en kendt specialisering. Vises i samarbejde med Sophienholm i Lyngby. Den danske kunstner Dennis Møgelgaard har bistået med udvælgelsen af kunstnere.

11. feb. '06 - 7. maj '06

Tæt På!

International udstilling med eksperimenterende kunstudtryk. Tidens generelle fokus på individet og dyrkelsen af kroppen som omdrejningspunkt for identitet, er også centralt i mange kunstneres arbejde. Man vil møde værker, der på forskellig vis giver en indgangsvinkel til kroppen og dens mangfoldige sider, og hermed også forholdet mellem krop og ånd.
Deltagende kunstnere: GTT/Günther Auer (A),  Anka Landtau (D), Raija Jokinen (SF), Dorte Persson (DK), Po Shu Wang og Louise Bertelsen (HK, USA og DK), Tomasz Paczewski (PL), Line Kramhøft (DK), Margi Geerlinks (NL) og Wim Delvoye (B).

Raija Jokinen: Being measured

2006

11. feb. '06 - 14. maj '06

Tid til Te

Fortælling om tekulturens vandring fra især Kina til Vesten og det deraf følgende behov for design af tekander, tekopper, mv.  Nutidige keramikeres og designeres arbejde præsenteres i sammenhæng med temaet. Tidligere vist på Handels- og Søfartsmuseet. Der er udgivet en mindre bog om tekultur i forbindelse med udstillingen.
Idé og bog: Etnograf Chr. Heilskov Rasmussen.

1. april '06 - 14. maj '06

Pia Schutzmann

Maleri, tegning og grafik af Pia Schutzmann (f. 1940), der oprindeligt uddannede sig til grafiker og siden bl.a. har eksperimenteret med de grafiske teknikkers muligheder. Hendes værk, herunder maleriet, er hovedsagelig naturalistisk. Motiverne fremstår med en fin sensitivitet og kolorit, og kunstnerens interesse for grundlæggende strukturer resulterer ofte i klarhed. Hun har portrætteret en række kendte personer, således også tidligere rektor for Silkeborg Seminarium, Knud Erik Bang.

27. maj '06 - 24. sept '06

Livets Træer. Kunst - Kultur - Natur

Hvem har ikke et forhold til træ? Træ er en kilde til historien og måske til fremtiden, træ er et levende materiale, kunstnere har altid anvendt træet eller træerne – som materiale eller som motiv. Træ og skove har en spændende biologi og findes over det meste af verden. Det er fascinerende at udforske, hvor mange steder i vores liv, træet spiller en rolle. Udstillingen former sig som et felt af kunstneriske oplevelser og viden. Der vil være indslag fra kunst- og kulturhistorie, fra arkitektur og design og fra den mere innovative forskning på det naturvidenskabelige felt.
Der er for tredje gang tale om en af de tværfaglige og store temaudstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad, som inddrager en række samarbejdspartnere og udvalgte kunstnere. Der tilbydes workshops for både børn og voksne, samt en række særarrangementer.

Et særligt undervisnings- og inspirationsmateriale er udarbejdet til udstillingen. Se mere herom på hjemmesiden under Information, Lærerinformation.

7. okt. '06 - 14. jan '07

Looking for Jerry

Den mandlige kunstner har gennem kunsthistorien altid haft kvinden som muse og inspiration, men hvorfra kommer egentlig den kvindelige kunstners inspiration? Er det faderen, vennen, ægtemanden, sønnen eller ? En snes kvindelige kunstnere med forskellige udtryksmedier giver deres bud.
Kurator: Marianne Barbusse.

Udstillere: Bodil Brems, Sofia Asunción Claro, Laila Catharina Clausen, Rikke Diemer, Inge Ellegaard, Henriette C. Hansen, Else Ploug Isaksen, Tiina Ketara, Nina Maria Kleivan, Tove Kurtzweil, Pernelle Maegaard, Lis Nogel, Lillian Polack, Anne-Suzette Sadolin, Jeanette Schou, Pascale Serre, Vicky Steptoe, Mette Ussing

14. okt. '06 - 22. dec '06

Mellem ørerne

Forfatteren Per Højholt (1928-2004) boede i mange år i Hørbylunde ved Silkeborg. Udstillingen sætter fokus på de lydlige værker, som også kom ud af hans mange eksperimenter med og udforskning af den digteriske genre. Den omfatter således en række rum-installationer med især forskellig lyd, men også levende billeder.
Produceret af Morten Søndergaard, Museet for Samtidskunst i Roskilde.

6. okt. '06 - 29. dec '06

Highlights

Udstillingen viser et halvt hundrede grafiske værker af 50 danske kunstnere, der er repræsenteret i Th. Pedersens Studiesamling af Grafik. I ophængningen vil publikum møde radering, træsnit m.v. af kunstnere som J.Th. Lundbye, Niels Skovgaard, Søren Hjorth Nielsen, Svend Wiig Hansen, Inge Lise Westmann, m.fl.

Se mere om Th. Pedersens Studiesamling af Grafik her på siden under Udstillinger, Grafiksamling.

6. okt. '06 - 29. dec '06

Romanske kirker - tolket i træsnit af Poul Steffensen

Grafiker Poul Steffensen (f. 1931) har gennem et helt liv søgt at aflure vore gamle kirker deres fortællinger. KunstCentret viser et udvalg på 41 af disse træsnit med kirkemotiver.

Udstillingen åbnes fredag den 6. oktober kl. 16.00 af formand for Ny Carlsbergfondets direktion Hans Edvard Nørregård-Nielsen.

Bogen Poul Steffensens bog "Kirken, den er et gammelt hus", Alssundskredsens Forlag, 2002, 208 sider, sælges under udstillingen på KunstCentret for 150 kr.