2004

17. jan - 25. april

forvandlingens mulighed

Lyriker Astrid Gjesing (f. 1952) giver visuel form til en del af sin digtning. Ruminstallationerne er skabt specielt til Skovvilla. Udstillingen er tværæstetisk og eksperimenterende.

 

7. feb - 9. maj

Nu Med Farver

Sanseudstilling af kunstneren Steffan Herrik, specielt tilrettelagt for børn. I tre store rum: det røde firkantede, det blå trekantede og det runde gule indbydes børn til at opleve med alle sanser.

7. feb. - 16. maj

Virkelighedsbegrebet hos Jørgen Boberg

Jørgen Boberg (f. 1940, bosat i Italien) skildrer universer af privat mytologisk karakter. Som drømmebilleder og ideale virkeligheder, peges der  på spændende anskuelser af begrebet virkelighed. Dette gælder også den imponerende række portrætter af kendte danskere han har malet. Udstillingen er retrospektiv.

14. feb. - 21. marts

Star Quality

Fem afgængere fra keramiske fag, Designskolen i Kolding, præsenterede arbejder der spændte fra modellerede ballerinaer over skamler til landskaber, krukker og lamper mv. i keramiske materialer. Deltagere: Vidar Grønnerød, Trine Fjord Hansen, Tanja Møller Jensen, Helene Thing og Rikke Frydensberg Østergaard.

27. marts - 25. april

Fotografier af Birgitte Arnfred

Birgitte Arnfreds (f. 1929) farvefotografier viser et følsomt øje, der forstår at indfange specielle øjeblikke og kompositioner, såvel i landskabet ved tusmørke som i detaljer fra et industriområde. 

1. maj - 6. juni

Maleren, tegneren og scenografen Per Stubbe Teglbjærg

Der vises eksempler på Per Stubbe Teglbjærgs (1944-99) kunst med særligt henblik på grafiske arbejder. 

29. maj - 27. juni

Fordi

Den danske kunstnergruppe INTACT viser arbejder med hovedsagligt papir som medium. Deltagere: Bodil Husballe, Vibeke Bak Hansen, Lillie Byrum, Ulla Enevoldsen og Marina Pagh. Udstillingen vises i relation til åbningen af  "Papirmuseet Bikuben" i den gamle bøttebygning på Papirfabrikken i Silkeborg. 

29. maj - 22. august

Evergreens & Nevergreens. Arne Jacobsen 100 år.

Gennem 50 eksempler møder vi designeren Arne Jacobsen (1902 - 71). Det kendte design er udstillet side om side med de arbejder, som ikke blev så kendte. I udstillingen er hans arbejder delt op i grupperne: Naturens former, bølger, linier og endelig geometriske figurer. Udstillingen er udviklet og produceret af Dansk Design Center, København.

7. maj - 5. sept.

Tretten billeder af en far

Den svenske kunstner Nils Ramhöj (f. 1953) viser en serie figurative portrætter af sin far i maleri og tegning. 

7. maj - 5. sept.

Mexicansk keramik

Udstillingen viser hvordan folkelige traditioner og moderne keramik er frugtbart forbundet i Mexico. Den er ledsaget af fotos af de repræsenterede keramikere og kunstnere. Tilrettelagt af etnograf Christian Heilskov Rasmussen og arkitekt Lars Sand Kirk.

12. juni - 29. aug.

Artists' Books

Et særlig felt indenfor moderne kunst, hvor kunstnere fortolker og udvider vores opfattelse af begrebet En Bog på ofte overraskende måder, her belyst gennem værker af amerikanske kunstnere. Kurator: Thorsten Dennerline. 

4. sept. - 2. jan 05

Blomster og klipper, sne og frugter

Farveraderinger af den bornholmske kunstner Ernst Køie (1872-1960).

4. sept. - 2. jan 05

Skabelsen. Nutidskunst til syv dage.

Udvalgte yngre danske kunstnere, der repræsenterer forskellige kunstneriske udtryk, er inviteret til at skabe et nutidigt billede på den store bibelske beretning om skabelsen af verden. Det er en større udstilling med en række værker, som er særligt skabt til udstillingen og de rumlige muligheder på stedet. Den har relation til Silkeborgs årlige Kristendoms- og kulturuge, der gennemføres i uge 44. Udstillingen er tværæstetisk og kunstnerisk eksperimenterende og lægger op til debat om beretningens aktualitet.

11. sept. - 19. dec.

5. nordiske Emaljetriennale

En åben og censureret nordisk udstilling med nulevende kunstnere, der har det til fælles at de arbejder med emaljen som materiale. Vises forinden på Rønnebæksholm Kunst- og Kulturcenter. Kurator: Karin Pedersen m.fl.

5. dec. - 2. jan 05

Jul Jorden Rundt

Udstilling af julefrimærker fra hele verden