2003

11. jan. - 6. april

”Gabet kl. 16”

Jens Bohr (f. 1952, DK) fulgte i årets løb vejrligets skiften ved indsejlingen til Odense Fjord og har med dette udgangspunkt skabt en billedfortælling i en serie monumentale træsnit. Endvidere vistes eksempler på kunstnerens farvetræsnit og keramik.

 

11.jan. - 6. april

Eva Bull Holte

I forlængelse af udstillinger med Martin Kaalund Jørgensen, Anna Klindt Sørensen m.fl., hvor vægten har ligget på landskabsfortolkning og eksperimenter med forskellige grafiske udtryk vistes i samarbejde med Eva Bull Holtes (1922-1993, N) Museum i Norge et udvalg af kunstnerens værker. 

18. jan. - 23. marts

Nordiske Arketyper

Værker af Odd Sivertsen (f. 1947, N), Hardy Brix (f. 1951, DK), Veikko Hirvimaki (f. 1941, FIN). Fortolkningen af naturen er et fællestræk for kunstnerne. Blygrå landskaber, isbjerge, folk, sten, træ, dyr og myter bliver i maleri, akvarel og skulptur formidlet som stemmer fra fælles arketypiske erindringer.

18. jan. - 23. marts

Slovakisk og tjekkisk plakatkunst. 1993-2003

Udstillingen rummede plakater af 30 udvalgte kunstnere fra de to lande og vistes i anledning af 10-året for grundlæggelsen af republikkerne Slovakiet og Tjekkiet. Den blev senere vist i Prag og Bratislava.

18. jan. - 23. marts

TVÆRTIMOD – et møde

Kontrasterne springer i øjnene når værker af de to billedhuggere Frede Troelsen (f. 1936, DK) og Eiler Madsen (f. 1939, DK) står overfor hinanden. Troelsen arbejder i træ med lys og lethed, Madsen i bronze med tyngde og smerte, bl.a. med inspiration fra Tollundmanden. Begge kredser de om livets og åndens natur.

12. april - 21. sept.

Anton Rosen – arkitekt og kunstner

Udstillingen gav et overblik over Anton Rosens (1859-1928) arbejde som arkitekt og designer gennem dokumentarisk materiale, originaltegninger, video og eksempler på kunsthåndværket. KunstCentrets Skovvilla som Rosen selv var arkitekt for dannede bl.a. ramme om udstillingen.

12. april - 21.sept.

Shadows of the past

Med erindringer fra kurbadets fortid mødte man Knud Knabes (D) nutidige værker rundt om i udstillingsarealerne.

21. juni - 7. sept.

Over land & bjerge

DALLAS er en sammenslutning af 8 yngre danske kunstnere, der alle er vokset op i en tid med tv-serien Dallas. De arbejder i vidt forskellige rum. Med maleri, tegning, fotografi, installation og andet. Med udstillingen fik man en rapport fra samtidskunstens hjørne netop år 2003. Se mere om gruppen på www.dallasdallas.dk

21. juni - 7. sept.

Die Farbquelle (Farvekilden)

BILDSEGLER Armin Saub (f. 1939, D) og Heinz Weld (f. 1943, A) viser: Die Farbquelle (Farvekilden). En installation af farver og rum, inde og ude, i træerne og på vandet.

12. juli - 7. sept.

Undercover. Jacqueline de Jong 1960-2002

Retrospektiv udstilling med maleri og papirarbejder af Jacqueline de Jong (f.1939 , NL). Udstillingen blev vist tidligere på året i Cobramuseet, Amstelveen i Holland.

20. sept. - 28. dec.

Erik Enevold og hans raderinger

Enevold (f. 1926) bor i dag på Fanø og er maler og grafiker. Udstillingen sætter fokus på hans grafiske arbejde, hvor især lyset bruges til at skabe rum og stemningsmættede motiver af det dagligt levede liv.

27. sept. - 14. dec.

Tiltalefrafald

Den kunstneriske dialog og de overvejelser som malerne Erik Gamdrup Jensen (f. 1953, DK) og Poul Pedersen (f. 1933, DK, bosat i Paris) gennem årene har haft og undertiden systematisk udvekslet - lægges frem i udstillingen.

20. sept. - 28.dec.

Kunstnersamlinger

Se danske kunstneres private samlinger af afrikansk, asiatisk, grønlandsk og samtidig kunst. Robert Jacobsen, Knud Nielsen, Allan Schmidt, Ib Geertsen og Richard Mortensen har alle samlet på kunst. Udstillingen viser dels udvalg af kunstsamlingerne, og dels kunstnernes egne værker.

27. sept - 18. jan. '04

Dukker fra Asien

I relation til Silkeborg Internationale Dukketeaterfestival vises marionetter, skyggefigurer og dukker m.v. fra Burma, Kina og Thailand samt de helt særlige vanddukker fra Vietnam.