Åndeligt Atelier

Værker af Hanne Keis
10. juli - 24. oktober 2021

Hanne Keis (1946-2019) dygtiggjorde sig som billedhugger gennem studier i keramik og skulptur på Det Jyske Kunstakademi i 1969-1974. Gennem hele hendes karriere var naturen og særligt vandet en stor inspirationskilde for hende. Keis blev draget af vandets harmoniske rytmer og hvirvlende bevægelsesmønstre, og hun videreførte disse egenskaber i sine værker.
 
Med sine skulpturelle vandtrapper undersøgte hun, hvordan vandets dynamiske lydunivers kunne have en indvirkning på mentalt og fysisk velvære. Vandtrapperne havde æstetiske og sanselige kvaliteter, men også en mere funktionel og praktisk dimension, som hun senere i sin karriere bevægede sig længere væk fra.

 I de sidste årtier var Keis grebet af at skabe engleskulpturer. Hun var stor tilhænger af den Rudolf Steinerske filosofi – antroposofien – der forstår verden ud fra en helhed af både det fysisk værende og det åndelige verdenskosmos. For Hanne Keis stod den spirituelle verden meget klart, og hun havde stærke fornemmelser af de engle, som hun formgav. I sine figurer materialiserede hun sit oversanselige verdensbillede.

I skulpturerne ses hendes fascination af spiritualiteten, kvindelige åndsenergier og naturens evne til selv at danne mønstre og former.

Udstillingen ”Åndeligt Atelier” kan opleves i Skovvilla på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 10. juli - 24.oktober 2021

 
nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.