Formål

KunstCentret Silkeborg Bad drives primært som en kunsthal med skiftende udstillinger. Formålsbeskrivelsen bag stedet er formuleret således: ”Institutionens formål er skabelse og drift af et internationalt kunstcenter, blandt andet omfattende skiftende udstillinger samt en permanent kunstsamling på ejendommen Silkeborg Bad.”

Udstillinger af høj kvalitet
De fysiske rammer er med de mange indendørs rum af varierende størrelse velegnede til præsentation af temaudstillinger. Den kunstneriske kvalitet vægtes meget højt i valget af aktiviteter, og stedet præsenterer kun professionelle kunstnere. Der lægges også vægt på at skabe rum for tværfaglighed og dialogmuligheder mellem kunst fra forskellige egne i verden. Udstillingerne kan have international eller regional relevans. Her vises både ”brede” og ”smalle” udstillinger, der formidles professionelt med skriftlig information, omvisninger, mv.

Samspil med natur og historie
Forbindelsen til de grønne omgivelser og stedets historiske forudsætninger har en stor betydning for oplevelsen af stedets unikke miljø. Derfor udbygger KunstCentret også løbende skulptursamlingen i parken, og har etableret en permanent dokumentarisk udstilling om det daværende kursteds historie. 

Mission
Sammenhængen mellem natur, historie og kunst på KunstCentret Silkeborg Bad er en unik oplevelse for alle mennesker.

Vision
KunstCentret Silkeborg Bad vil være et enestående åndehul, hvor alle mennesker kan mødes og få kunstoplevelser af høj kvalitet. 

Strategi
Dette opnås gennem et bredt, professionelt og solidt udstillingsprogram året rundt af primært samtidskunst, som formidles på vedkommende måder. Mødet med kunst skal for alle mennesker både kunne nydes og give inspiration til nye tanker om livet, samfundet og kunsten.
Dynamikken mellem internationale og regionale kunstudtryk skal være i centrum. Kvalitet skal prioriteres højt på alle fronter, jf. institutionens værdigrundlag. Det unikke samspil mellem historie, natur og kunst bringes i spil som en del af stedets brand og besøgsoplevelsen.

BLIV MEDLEM

  • kr. 310,- / 240,- årligt
  • Fri entré hele året
  • 10 % rabat i caféen
  • Fri entré til gæst

 

Bliv medlem her