Det sker

Hent udstillings- og arrangements-kalender som printklar PDF her

Se samlet program for "Gang i det grønne" her

 

21.05.2022

Omvisning

Kl. 14.00: Offentlig omvisning i udstillingen ’Way Out of Me: Anders Moseholm’. Kunstneren er optaget af det frigørende i at glemme sig selv igennem naturen og kunsten. I hans malerier behandles også spørgsmålet om hvorvidt naturen i sig selv er meningsgivende, eller om den for mennesker bruges som afledning for alt muligt andet. Husk at reservere plads på forhånd.

Køb / reservér billet til omvisningen her

 

 

22.05.2022

Sansevandring

Kl. 11.00: Sansevandring i Silkeborgs skove – med musiker Nanna Bech. Vandringen foregår i par, så medbring en makker, som du har lyst til at tilbringe et par timer i naturen med. Til denne vandring lukker vi ned for synsfeltet. Det kan gøres ved ganske simpelt at lukke øjnene eller tage bind for øjnene. Vandringen er delt op i to ture, en hvor du bliver ført med lukkede øjne af din makker og en hvor det er dig som fører. Vi undersøger hvad der sker med vores sanser, når vi lukker ned for synsfeltet og vi ikke længere kan opleve og samle information gennem øjnene. Vil omgivelserne så forandre sig, vil vi bevæge os ind i et anderledes landskab?
Aktiviteten starter med 20 minutters introduktion, hvorefter I parvis tager ud på jeres egen vandring. Samlet varighed ca. 3 timer.
Mødested: Ved orangeriet overfor hovedindgangen til KunstCentret Silkeborg Bad
Pris: Gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

22.05.2022

Sansevandring i Silkeborgs skove – med musiker Nanna Bech

Kl. 11.00: Vandringen foregår i par, så medbring en makker, som du har lyst til at tilbringe et par timer i naturen med. Til denne vandring lukker vi ned for synsfeltet. Det kan gøres ved ganske simpelt at lukke øjnene eller tage bind for øjnene. Vandringen er delt op i to ture, en hvor du bliver ført med lukkede øjne af din makker og en hvor det er dig som fører. Vi undersøger hvad der sker med vores sanser, når vi lukker ned for synsfeltet og vi ikke længere kan opleve og samle information gennem øjnene. Vil omgivelserne så forandre sig, vil vi bevæge os ind i et anderledes landskab? Aktiviteten starter med 20 minutters introduktion, hvorefter I parvis tager ud på jeres egen vandring. Samlet varighed ca. 3 timer.
Arrangør: Metropolis Walking Landscapes og KunstCentret Silkeborg Bad med støtte fra Nordea-fonden.
Mødested: Ved det lille orangeri overfor hovedindgangen til KunstCentret Silkeborg Bad.
Pris: Gratis. Ingen forudgående tilmelding, man møder bare op.  

29.05.2022

Koncert

Kl. 19.30: Koncert med vokaltrioen TRÆKFUGL. Den unge og nytænkende trio består af Karen Marie Troldborg, Johanne Baadsgaard Lange og Marianne Søgaard. De formidler højskolesangbogens danske sange i nye arrangementer, inspireret af vokal folkemusik på Balkan, i Mellemøsten, Sydeuropa og de nordiske lande. Ligesom trækfuglen ubesværet krydser landegrænser, er det trioen vision at give sangskatten nyt liv i mødet med nye musikalske idéer, samlet op under fjerne himmelstrøg. Deres debutalbum udkommer i maj 2022 og koncerten denne aften omfatter alle sangene fra det nye album. For interesserede er det forud koncerten muligt at gå en udendørs lydvandring i naturen ved KunstCentret Silkeborg Bad - denne udendørs del er gratis og kræver ikke reservation. Billetpris for koncerten indendørs: 120 kr. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

Køb / reservér billet til koncerten her

 

 

31.05.2022

Omvisning

Kl. 18.00: Offentlig omvisning i udstillingen ’Way Out of Me: Anders Moseholm’. Kunstneren er optaget af det frigørende i at glemme sig selv igennem naturen og kunsten. I hans malerier behandles også spørgsmålet om hvorvidt naturen i sig selv er meningsgivende, eller om den for mennesker bruges som afledning for alt muligt andet. Husk at reservere plads på forhånd. 

Køb / reservér billet til omvisningen her

 

02.06.2022

Koncert

Kl. 19.30: Thomas Sejthen Trio. Jazzkoncert. Thomas Sejthen Trio har nærvær og akustisk vellyd som speciale og derfor er panoramasalens intimitet og æstetik en oplagt ramme for denne koncert. I denne sammenhæng spiller trioen hovedsagelig kompositioner af kapelmesteren, men også fortolkninger af andre kunstnere. Musikken er en blanding af inspiration fra bl.a. Thelonius Monks skæve univers og den traditionelle triolyd til moderne eftertænksomme ballader, hvor ro og melankolske klangflader smelter sammen. Trioen består af Mads Ole Erhardsen (saxofon), kapelmester Thomas Sejthen (bas), Jesper Bo Knudsen (trommer). Billetpris: 120 kr. Køb billet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

02.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 14.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Motorvejsbro/Schoubyes Sø (Naturstyrelsens areal)
Tema: Disharmonier mellem samfundets behov og naturens resurse.
Mødested: P-pladsen på venstre side af Linåvej, hvor denne starter fra Resenbro-motorvejkrydset, mødested: første indkørsel ved beachflaget.  
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS-koordinat over det præcise mødested som er nærved i Naturstyrelsens areal Motorvejsbroen/Schoubyes Sø.
Samtaleformat: Den Umulige Samtale.
Dette er den 1. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.
Påklædning efter vejret. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Aktionsfilosof Oleg Koefoed.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding her

02.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 18.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Tema: Disharmonier mellem samfundets behov og naturens resurse.
Mødested: P-pladsen på venstre side af Linåvej, hvor denne starter fra Resenbro-motorvejkrydset, mødested: første indkørsel ved beachflaget.  
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS-koordinat over det præcise mødested, som er nærved i naturstyrelsens areal Motorvejsbroen/Schoubyes Sø.
.  
Samtaleformat: Den Umulige Samtale (Impossible Conversation).
Dette er den 2. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn. Påklædning efter vejret. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Aktionsfilosof Oleg Koefoed.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding påkrævet her

03.06.2022

Yoga i Skulpturparken 

Kl. 10.00: Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen.

03.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 14.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Tema: Forholdet mellem helse og natur.
Mødested: Fra Vestergade går du/I 300 m. ned af Kalgårdsvej, så er mødestedet ved beachflaget ml. kirkegården og Langsøen. Nedenfor Lunden (Medborgerhus).
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS koordinat over det præcise mødested.  
Samtaleformat: Time Loop
Dette er den 3. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Efter en kort gåtur, finder denne samtale sted indendørs. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Antropolog & performancekunstner Maja Ejrnæs.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding påkrævet her

03.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 18.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Tema: Forholdet mellem helse og natur.
Mødested: Fra Vestergade går du/I 300 m. ned af Kalgårdsvej, så er mødestedet ved beachflaget ml. kirkegården og Langsøen. Nedenfor Lunden (Medborgerhus).
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS koordinat over det præcise mødested.  
Samtaleformat: Time Loop
Dette er den 4. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Efter en kort gåtur, finder denne samtale sted indendørs. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Antropolog & performancekunstner Maja Ejrnæs.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding påkrævet her

04.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 11.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Tema: Om de spor af menneskets livsformer landskabet rummer.
Mødested: Lysbrohøjen 26 (i vejgaflen/ ved beachflaget) tæt ved Hakkehusets arealer.
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS koordinat over det præcise mødested.  
Samtaleformat: Tingenes Råd (Parliament of Things)
Dette er den 5. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn. Påklædning efter vejret. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Designer, fotograf og kurator Maja Kristine Christensen.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding påkrævet her

04.06.2022

TALKING LANDSCAPES

Kl. 15.00: TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os - og måske skabe - en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Talking Landscapes inviterer dig til at deltage i tre legende og styrede samtaleformer, der skal gøre os bedre til at lytte og samtale åbnet. ’Tingenes Råd’ undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. ’Time Loop’ anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I ’Den Umulige Samtale’ sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen. Alle samtaler er på dansk.

Talking Landscapes er anden del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 medvirkende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. I Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad vært og partner i projektet, i år sammen med Hakkehuset.

PRAKTISK INFORMATION:
Tema: Om de spor af menneskets livsformer landskabet rummer.
Mødested: Lysbrohøjen 26 (i vejgaflen/ ved beachflaget), tæt ved Hakkehusets arealer.
Modtagelse: Repræsentanter for KunstCentret Silkeborg Bad og Hakkehuset (Iben From og Helle Winther)
Et par dage før arrangementet modtager tilmeldte deltagere besked med kort + GPS koordinat over det præcise mødested.  
Samtaleformat: Tingenes Råd (Parliament of Things).
Dette er den 6. af i alt seks samtaleevents som finder sted i Silkeborg-området i dagene 2.-4. juni 2022.
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn. Påklædning efter vejret. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.
Samtaleguide: Designer, fotograf og kurator Maja Kristine Christensen.
Max 20 deltagere.
Pris: 50 kr. Tilmelding påkrævet her

06.06.2022

Friluftsgudstjeneste

Kl. 11.30: Gudtjeneste i pergolaen. Arrangør: Sognene i Silkeborg.  

08.06.2022

Koncert

Kl. 19.30: Simon Toldam Trio. Koncerten har afsæt i den 12-årige jazz- og klavertrios seneste udgivelse OMHU. Gennem soniske udforskninger og inspirationer kredser de om tid, rum og langsomhed. Mellem toner og lyde er der tid for tilhørerne til at fordøje, være nysgerrig og tilstede. Musikerne er Niels Davidsen (bas), Knut Finsrud (trommer) og Simon Toldam (piano). Billetpris: 130 kr. Køb billet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

08.06.2022

Parkvandring

Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i skoven og parken ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør historier om stedets mange forskellige træer og planter.  Mødested: Ved Lindetræet foran Kurbygningen. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. deltager til MobilePay nr. 99905 v. fremmøde

10.06.2022

Yoga i Skulpturparken 

Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen.

10.06.2022

Koncert

Kl. 19.00: Talentkoncert med elever fra Den Kreative Skole. Fri adgang. Ingen billetreservation. Arr.: Den Kreative Skole.

11.06.2022

Omvisning

Kl. 14.00: Offentlig omvisning om Silkeborg Vandkuranstalt. Husk at reservere plads på forhånd. Køb / reservér billet til omvisningen her

 

16.06.2022

Koncert

Kl. 15.00: Koncert i parken under solsejlet m. Kaurna Cronin & band. Nyd at opholde dig/jer i det grønne og lytte til folkemusik spillet af dette unge band fra Australien, som gæster Danmark i sommer. Kaurna Cronin er en unik singer-songwriter og folk-rock kunstner. Sammen med sit band har han rødder i den akustiske folkemusik, og så er han en formidabel og levende optrædende, der løbende udvikler genren til nye højder. Som troubadour har han en stærk sans for fortællingens kraft. Alle er velkomne til den udendørs koncert og opfordres til donationer på 20 kr. via mobilepay.

17.06.2022

Yoga i Skulpturparken  

Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen.

18.06.2022

Koncert

Kl. 15.00: Koncert under solsejlet: Tue West Solo. Nyd at opholde dig/jer i det grønne og lytte til Tue Wests improviserede passager, poesi og historiefortælling, fremført med sang og guitar i et intimt og autentisk nærvær, bl.a. fra Wests seneste album “Frihed Til At Være En Fange” (nov. 2021). Hans folk/rock bagkatalog er bredt og genkendeligt, altid er det livet selv som er omdrejningspunkt for de dansksprogede sangtekster. Alle er velkomne til den udendørs koncert og opfordres til donationer på 20 kr. via mobilepay.

19.06.2022

Artist Talk

Kl. 11.00: Fotograf Henrik Saxgren fortæller om udstillingen ULTIMA THULE: "Et af mine mål har været at skabe nye billeder, der kan supplere fortællingen om Arktis og bidrage til vores kollektive bevidsthed om dét at være menneske. Men min udstilling kan måske ende med at blive et dokument om fangerkulturens sidste krampetrækninger. For konsekvensen af den globale opvarmning er, at havisen forsvinder. Og med den forsvinder fangernes primære jagtmark og denne udstilling kan ses som de sidste optegnelser over det liv, som generationer af fangere i Thule har levet på havisen." Billetpris: 100 kr. Køb billet til foredraget her. Dørene åbner kl. 10, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden foredraget/omvisningen begynder.

 

21.06.2022

Lyttelounge i pergolaen

Kl. 15.00: Læn dig tilbage i én af parkens liggestole til tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, som han har indspillet specielt til dette sted. Der er ingen tilmelding, mød bare op 5-10 min. før lytteloungen starter og stil en liggestol op. Medbring evt. et tæppe.
Betaling: 20 kr. pr. deltager.  MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

22.06.2022

Fællessang

Kl. 19.30: Fællessang. Sangtime med Marianne Søgaard, Jakob Faurholt og kursister fra Silkeborg Højskole. Jakob Faurholt er, ud over at være projektleder hos forlaget Dansk Sang og den der har sat noderne i den nye højskolesangbog, en fremragende akkompagnatør og fortæller. Han og korleder Marianne Søgaard motiverer sange fra Højskolesangbogen og akkompagnerer fællessangen. Billetpris: 75 kr.  Køb billet til arrangementet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

25.06.2022

Omvisning

Kl. 14.00: Offentlig omvisning i udstillingen ’Ultima Thule: Henrik Saxgren’. Fotografens betagende smukke fotografier af især den arktiske natur og sporene efter mennesker og dyr, vidner om naturen storhed og skønhed. Husk at reservere plads på forhånd. Køb /reservér billet til omvisningen her

 

25.06.2022

Udendørs Troldeværksted.  

25. juni - 10 juli alle dage kl. 11.00 - 14.00: Under det flotte pagodeteltet vi stiller op i parken kan børn tegne deres oplevelse efter gåturen ud til gigant-trolden ”Stærke Storm”, eller måske lave en lille figur i trylledej.
Det er drop-in og selvbetjening uden tilmelding.
Vi opfordrer bidrag 20 kr. pr. barn til materialer til MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

26.06.2022

Digtoplæsning

Kl. 10.30: Kunstner og forfatter Jacob Juhl vil fortælle om sin rituelle afsked med barndommens land i sommeren 2021. Under en 12-timers vandring i det midtjyske landskab skrev han 12 vers, der hver blev pakket ned og gemt i landskabet. Undtagelsesvist vil han nu læse op fra nogle af versene, som ellers kun kan læses ude i landskabet. Bagefter vil Jacob fortælle om sin nye skulptur “One And Ten Chairs”, hvor første etape netop er blevet installeret i skulpturparken. Kunstværket vil blive udvidet én gang om året i de kommende seks år.
Mødested: Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad. Varighed ca. 1 time.
Pris: Gratis. Tilmelding er ikke nødvendig.

26.06.2022

Koncert

15.00: Koncert i parken under solsejlet med Mirja Klippel. Nyd at opholde dig/jer i det grønne og lytte til en stor stemme og et inderligt klangunivers fra denne finske kunstner. Hendes sange forbinder personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur. Sangeren og multi-instrumentalisten Mirja Klippel har markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene. Siden debuten i 2016 har hun turneret i både Europa, Rusland og Nordatlanten. I 2018 udsendte hun det roste album ’River of Silver’, og siden fulgte ’Slow Coming Alive’, der fik tre nominationer på Danish Music Awards Roots i 2021. Med sin faste medmusiker Alex Jønsson, drager hun publikum med ind i et univers, hvor psykologiske dybder og intime rum går hånd i hånd med rå og vilde landskaber. Alle er velkomne til den udendørs koncert og opfordres til donationer på 20 kr. via mobilepay.  

28.06.2022

Omvisning

Kl. 18.00: Offentlig omvisning kl. 18 i udstillingen ’Ultima Thule: Henrik Saxgren’. Fotografens betagende smukke fotografier af især den arktiske natur og sporene efter mennesker og dyr, vidner om naturen storhed og skønhed. Husk at reservere plads på forhånd. Køb/reserver billet til omvisningen her. Mulighed kl. 19 for at indtage et aftensmåltid i Cafe Ørnsø. Husk at reservere bord på forhånd, kontakt 86 81 63 29 eller reception@silkeborgbad.dk

 

06.07.2022

Lyttelounge i pergolaen

Kl. 15.00: Læn dig tilbage i én af parkens liggestole til tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, som han har indspillet specielt til dette sted. Der er ingen tilmelding, mød bare op 5-10 min. før lytteloungen starter og stil en liggestol op. Medbring evt. et tæppe.
Betaling: 20 kr. pr. deltager.  MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

07.07.2022

Koncert

Den amerikanske folkemusikduo Adrian+Meredith giver koncert. Nyd at opholde dig/jer i det grønne mens I lytter til en blanding af klassisk cowboy-western lyd og en frisk tilgang til americana og blues, hvor blæseinstrumenter og violinen danser. Duoen er tillige inspireret af Balkan- og folkemusik. Alle er velkomne til den udendørs koncert og opfordres til donationer på 20 kr. via mobilepay.

 

 

 

23.07.2022

Omvisning

Kl. 14.00: Offentlig omvisning om Silkeborg Vandkuranstalt. Husk at reservere plads på forhånd. Køb/reserver billet til omvisningen her

 

28.07.2022

Lyttelounge i pergolaen

Kl. 15.00: Læn dig tilbage i én af parkens liggestole til tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, som han har indspillet specielt til dette sted. Der er ingen tilmelding, mød bare op 5-10 min. før lytteloungen starter og stil en liggestol op. Medbring evt. et tæppe.
Betaling: 20 kr. pr. deltager.  MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

31.07.2022

Musikfestival

Stella Polaris Musikfestival i Skulpturparken. Grib solbrillerne, roséen og picnictæppet og tag med til årets største chill-out musikfestival - Stella Polaris - ganske gratis! Der bliver en fantastisk stemning i de smukke og historiske omgivelser i parken ved KunstCentret Silkeborg Bad, når det stemningsfulde lydtæppe anno 2022 folder sig ud. Stella Polaris har tidligere været springbræt for blandt andre Mads Langer, Lydmor og mange flere. Alt det bedste ved sommeren er samlet til Stella Polaris i Silkeborg den 31. juli 2022: venner og bekendte, et par kolde fra kassen, god musik, fri entré og følelsen af græs mellem de bare tæer. Siden 1997 har den populære musikfestival skabt et magisk frirum fra hverdagen, hvor musikken og den uformelle lounge-stil i det grønne har begejstret folk på de lange sommerdage. Kort sagt er Stella Polaris årets største og bedste chill-out musikfestival. Find programinfo på www.stella-polaris.dk og brug gerne din cykel til at komme hertil.

 

 

03.08.2022

Parkvandring.

Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i skoven og parken ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør historier om stedets mange forskellige træer og planter.  
Mødested: Ved Lindetræet foran Kurbygningen. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. deltager til MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

04.08.2022

Lyttelounge i pergolaen

Læn dig tilbage i én af parkens liggestole til tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, som han har indspillet specielt til dette sted. Der er ingen tilmelding, mød bare op 5-10 min. før lytteloungen starter og stil en liggestol op. Medbring evt. et tæppe.
Betaling: 20 kr. pr. deltager.  MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

05.08.2022

Yoga i Skulpturparken  

Kl. 10.00: Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen

06.08.2022

Tegneweekend for børnefamilier

Kl. 10.30: Sammen med billedkunstner Lone Just Andersen er deltagerne på en rejse med tegneblyanten som følgesvend. Workshoppens deltagere har base ved vores pagodetelt, hvorfra deltagerne foretager små ekspeditioner rundt i området. Om lørdagen der fokus på skitsebogen muligheder, øvelser og teknikker. Om søndagen går deltagerne på tegnesafari rundt om Ørnsø og finder ting, som bearbejdes underpagode når man er tilbage i parken. Tegnematerialer udleveres på workshoppen.
Fremmøde kl. 10.30, så alle er med fra start. Praktisk påklædning i forhold til vejret.
Der holdes pause undervejs, så medbring gerne madpakke og drikkedunk.  
Pris: 100 kr. pr. deltager for to dage (det er muligt kun at tilmelde sig en dag, til ½ pris).
Max 15 deltagere. Målgruppe: 10-14 år, evt. med forældre/bedsteforældre.
Køb billetter her

07.08.2022

Tegneweekend for børnefamilier

Kl. 10.30: Sammen med billedkunstner Lone Just Andersen er deltagerne på en rejse med tegneblyanten som følgesvend. Workshoppens deltagere har base ved vores pagodetelt, hvorfra deltagerne foretager små ekspeditioner rundt i området. Om lørdagen der fokus på skitsebogen muligheder, øvelser og teknikker. Om søndagen går deltagerne på tegnesafari rundt om Ørnsø og finder ting, som bearbejdes underpagode når man er tilbage i parken. Tegnematerialer udleveres på workshoppen.
Fremmøde kl. 10.30, så alle er med fra start. Praktisk påklædning i forhold til vejret.
Der holdes pause undervejs, så medbring gerne madpakke og drikkedunk.  
Pris: 100 kr. pr. deltager for to dage (det er muligt kun at tilmelde sig en dag, til ½ pris).
Max 15 deltagere. Målgruppe: 10-14 år, evt. med forældre/bedsteforældre.
Køb billetter her

10.08.2022

Koncert

Kl. 19.30: NOVO Stringquartet. Koncert. Billetter via: https://www.silkeborgclassic.dk/billetter. Arrangør: Silkeborg Classic. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

 

12.08.2022

Yoga i Skulpturparken 

Kl. 10.00: Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen.

14.08.2022

Koncert

Kl. 19.30: Hermes Strygerensemble. Afslutningskoncert. Billetter via: https://www.silkeborgclassic.dk/billetter Arrangør: Silkeborg Classic. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

 

19.08.2022

Yoga i Skulpturparken 

Kl. 10.00: Trænger du til at finde indre ro? Så kom og vær med til en yoga-time under de store træer i parken m. instruktør Lenette Majdecki. Alle er velkomne. Medbring: Yogamåtte, et tæppe, vand/kaffe/ te, tøj efter vejret. Varighed ca. 1½ time.
Betaling: 20 kr. pr. gang. MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.
Mødested: Foran kurbygningen.

23.08.2022

Koncert

Kl. 19.00: Klassiske musikværker. Koncert med pianisterne João Lucena e Vale (PT) og Rosgard Lingardsson (SE/DK). Programmet spilles 4-hændigt og omfatter værker af Beethoven og Carl Nielsen. Endvidere byder koncerten på eksempler på portugisiske komponisters værker. Billetpris: 150 kr. Køb billet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

 

24.08.2022

Lyttelounge i pergolaen

Kl. 15.00: Læn dig tilbage i én af parkens liggestole til tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, som han har indspillet specielt til dette sted. Der er ingen tilmelding, mød bare op 5-10 min. før lytteloungen starter og stil en liggestol op. Medbring evt. et tæppe.
Betaling: 20 kr. pr. deltager til MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

25.08.2022

Musikteater

Kl. 19.30: Nyd den dejlige pergola under åben himmel i sensommeren samtidig med oplevelsen af forestillingen CYKLUS. Den er en lyrisk-musikalsk hyldest til naturens grokraft – en elegi over klodens tilstand og livets udsathed. Skuespilleren går fra mørke gennem liv, der opstår og udvikler sig, til det nedbrydes og dør. Undervejs udfoldes livets og naturens dynamikker på slagtøj, strengeinstrumenter, vand og sang - frostklare månenætter og jublende solopgang males frem, middagshedens sol-flimmer afløses af fugletræk og skumring, orkaner hvirvler gennem tiden…. Optrædende: Klint Musikteater v. Birgit Løkke (percussion og sang) og Lene Vestergård (skuespiller). Arrangør og billetter: Silkeborg Teaterkreds. 

 

 

 

30.08.2022

Foredrag

Kl. 19.00: Nyere dansk litteratur om Grønland og grønlændernes egen stemme i litteraturen. Foredrag med Anne Valbjørn. Grønland har ikke den samme skriftlige litterære tradition som de andre nordiske lande. Til gengæld har man en stor mundtlig tradition at trække på, en levende myte- og sagntradition. Den store arktiske natur og de ekstreme livsbetingelser har inspireret til fantasifulde mundtlige fortællinger og flot kunst og det hele inspirerer stadig forfattere i dag. Op i det ny årtusinde dukkede Kim Leine op og indtog en ret tom plads i grønlandsk litteratur, og han tager både i sine selvbiografiske og i de historiske værker udgangspunkt i Grønland. Vi dykker ned i hans roman Rød mand-sort mand fra 2018, der indeholder sorte præster og røde åndemanere og meget mere. Dernæst skal vi se på Niviaq Korneliussens debutroman HOMO sapienne fra 2014 der kredser om aktuelle grønlandske og alment universelle problemstillinger: primært køn og identitet, samt den nyeste Blomsterdalen, 2020, der er en rørende skildring af Grønlands selvmordskultur men også en smuk kærlighedsfortælling og Nordisk råds litteraturpris-vinder 2021. Køb billet til foredraget her

 

20.10.2022

Koncert

Kl. 19.00: Jazzkoncert med der internationale kvartet FUSK, der ledes af den danske musiker Kasper Tom. Stilen er moderne jazz og undersøgende improvisation. Gruppen har anmelderroste albums bag sig fra tyske og polske pladeselskaber og de har sammen turneret i det meste af Europa siden 2008. FUSK består af musikerne med hver deres store bagkatalog: Rudi Mahall, basklarinet og klarinet (DE), Tomasz Dabrowski, trompet (PL), Andreas Lang, kontrabas (DK) og Kasper Tom, trommer og komposition (DK)

Billetpris: 130 kr. Køb billet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

 

21.10.2022

Wellness med historisk touch

Kl. 14.00: Er du vild med varme bade og kan du samtidig lide at være i den fri natur, så er der nu for første gang mulighed for at få denne helt unikke totaloplevelse. Rammesat af historisk stemning fra det gamle kurbad, en kort indledende vandretur, den smukke park, professionelle vildmarksbade, ”det kolde kar” og en mobil sauna fra Vildmarksbad Silkeborg venter der deltagere en unik, sansemættet og intens oplevelse denne efterårsdag. Undervejs trakteres deltagerne med små forfriskninger (æble, champagne, hapsere efter badet) og viden om fortidens kurbadekultur. Det hele varer 3 timer foregår med start og slut i pergolaen i Skulpturparken. Du/I får det nævnte program og guides hele vejen igennem af kompetente værter.
Alt foregår udendørs, derfor påklædning og sko efter vejret. Målgruppe: Voksne (min.15 år)
Deltagerne medbringer derudover badetøj, håndklæde, en lille rygsæk og siddeunderlag.
En morgenkåbe eller et tæppe er fint at have med, men ikke et krav.
Selve badeseancen varer omkring en time, hvor man både kan prøve de varme vildmarksbade og saunaen efter den indledende tur under den udendørs bruser.
Der er adgang til toilet i Skovvilla i forbindelse med eventen.

Adresse: KunstCentret Silkeborg Bad, Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg.
Arrangører: Vildmarksbad Silkeborg og KunstCentret Silkeborg Bad
Pris pr. person: 625 kr. Max 25 deltagere.
Booking billet her

30.11.2022

Koncert

Kl. 19.00: Ekblad & Kruse. Denne aften bliver noget helt særligt. Den svenske skuespiller Stina Ekblad fremfører Södergrans digte som kom de ud af digterens egen mund: Hudløst og med kraft fra et menneske der står med begge ben solidt plantet i jorden. Samen med Anna Kruses musik og sang strækker stemning og udsagn sig op mod de evige spørgsmål. I august 2021 udkom Anna Kruses 4. album Barndomträd, hvor hun fortolker Edith Södergran (1892-1923) digte i musik. Digtene har en rigdom og intensitet som har bevæget mange sjæle gennem tiderne. Billetpris: 150 kr. Køb billet til arrangementet her. Dørene åbner 1 time før, hvorfor det er muligt at se de aktuelle udstillinger inden koncerten begynder.

 

 

 

Det Sker

    nyhedsbrev
    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.