obamas phd dissertation dissertation final project

DET SKER

- Hent en printklar PDF med en "Det sker"-kalender her

21.03.2023

Open Drawing Studio

Uge 12-13 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det billedkunstner og kunsthistoriker Mark Holm Møller (f. 1986, DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Mark Holm Møller har frihåndstegning med pen eller pastel som sit primære udtryk, ofte i form af sirlige og detaljerige billeder. Han søger med disse enkle midler at skildre naturen, herunder både flora og fauna og menneskets gebærden i landskabet.

28.03.2023

Aftenåbent - omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 17.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Bagefter er det muligt kl. 18.30 at spise i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Alm. entrépris. Tilmelding påkrævet til omvisningen. Book/køb billet her

30.03.2023

Debat: "Kan verdens ledere redde klimaet?"

Kl. 19.00: DEBAT: "Kan verdens ledere redde klimaet?" ved meteorolog, tidl. tv-vært, forfatter og klimaekspert Jesper Theilgaard. Der lægges op til dialog i salen.
Der er i disse år en bemærkelsesværdig stigning i vejrhændelser, der kan have relation til den klimaforandring, der udspiller sig på kloden. Oversvømmelser, tørke, hedebølger og naturbrande påvirker lokalsamfundene over hele kloden. Det må verdens ledere tage alvorligt, for det vil være ansvarsløst blot at henvise til tilfældigheder og naturlige udsving. Men har lederne de redskaber, der skal til, for at få styr på forandringerne, og hvordan står det enkelte menneske og den enkelte virksomhed i dette spørgsmål.
Det handler meget om, hvordan vi som art ser vores rolle. Vi har hidtil ment, at naturen er til for os og at vi derfor kan skalte og valte med den efter forgodtbefindende. Men nu begynder naturen at slå tilbage! Det er vi også nødt til at forholde os til - men hvordan?
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet her

02.04.2023

Natur & eksistens: ”Naturen, årstiderne og livets ring"

Kl. 19.00: ”Naturen, årstiderne og livets ring - fortællinger fra naturens skatkammer af skønhed og gru.”
Foredrag ved biolog, forfatter og ph.d. i sommerfugle, Michael Stoltze, der viser billeder og fortæller om årstiderne, livets kredsløb og naturen som fundament for kunsten og alting. Stoltze er engageret naturforkæmper og foredragsholder med en lang række bøger og artikler bag sig, og han har siden 2009 skrevet over 200 offentligt tilgængelige klummer og essays for Kristelig Dagblad, blandt andet om natur og kunst. Det er essentielt for hans virke, at naturen er mere end bare noget smukt og godt. Den er også grufuld. Intet er noget uden dets modsætning, og naturen er alt - ud over at være kulturens og kunstens fundament. Der vil være tid til debat efter foredraget.         
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

12.04.2023

DEBAT: "Klimakrisen lærer os en mere ydmyg plads i verden"

Kl. 19.00: DEBAT: "Klimakrisen lærer os en mere ydmyg plads i verden" ved iværksætter, forfatter og ambassadør for Klimabevægelsen Andreas Lloyd.
Udtrykket ”survival of the fittest” er ifølge Lloyd ofte fejlagtigt oversat til den stærkestes ret, hvor det i virkeligheden handler om den der bedst kan tilpasse sig sine omgivelser.
Vi mennesker har en idé om, at naturen skal føje vores interesser og være under vores kontrol, hvor det nok i sandhed er os der burde tilpasse os den. Det kan kræve vi tager et
kig på vores egne levestandarder og livsførelse, hvor Lloyd spørger: Hvad hvis vi ikke længere ser os selv som den stærkeste, der kræver sin ret? Hvad hvis vi i stedet går efter at
være den bedst tilpassede af alle arter?
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

15.04.2023

Kunst - til pynt eller provokation?

Kl. 09.00: Debat mellem billedhugger Jens Galschiøt og performer og iscenesætter Katrine Faber.
Mulighed for morgenkaffe og grovboller fra kl. 8.00 før debatten går i gang kl. 9.00.
Arr.: Enhedslisten Silkeborg i samarbejde med KunstCentret Silkeborg Bad.
Max. 100 deltagere. Debatten er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Book morgenkaffe og eller plads her

Plads, 0 kr.
Kaffe/the fra kl. 8 + plads til debatten, 30 kr.
Kaffe/the og grovbolle m. pålæg fra kl. 8 + plads til debatten, 70 kr.

15.04.2023

Omvisning: "Fra Kurbad til Kunst"

Kl. 14.00: Vores dygtige guide fortæller jer om kurbadets historie, begivenhederne under og efter krigen, om parken og ikke mindst kunstcenterets tilblivelse for nu godt 25 år siden. I Skovvillas store permanente udstilling om kurbadets historie kan man også på egen hånd få indblik i emner som Arnakkekilden, områdets indretning, badebehandlingerne, lægerne, kurgæsterne, personalet, og kurvandet.
Alm entrépris.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

17.04.2023

Koncert med Trio Bohémo

Kl. 19.30: Silkeborg Classic Concerts inviterer til koncert med Trio Bohémo.
Trio Bohémo blev dannet i 2019 af de tre unge, fremadstormende musikere Jan Vojtek, klaver, Matouš Pěruška, violin og Kristina Vocetková, cello. De tre medlemmer er alle fra Tjekkiet, men mødte hinanden i Budapest i forbindelse med deres uddannelse på det anerkendte Franz Liszt Academy of Music. Trioen optræder i koncerthuse og ved festivaler over hele Europa. Bl.a. kan nævnes koncerter i Wiener Musikverein, Wigmore Hall, London og ved Prague Spring Festival. De har modtaget en lang række priser herunder priser for bedste fortolkning af wienerklassicismen og for bedste fortolkning af moderne tjekkisk Kammermusik.Ved koncerten hører man værker af Shostakovich, Smetana, Haydn og Alexey Shor.
Der vil være en pause i løbet af koncerten, hvor Cafe Ørnsø er åben.
Billetpris: 150 kr. Billetter købes her

18.04.2023

Open Drawing Studio

Uge 16-17 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det grafiker og illustrator Line Lisbjerg Refstrup (DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Line Lisbjerg Refstrup er optaget af indfange øjeblikket og arbejder typisk med mange forskellige udtryksmidler for at bearbejde det samme tema/motiv fra flere vinkler.

20.04.2023

Foredrag: Kunsten og kampen for naturen

Kl. 19.00: Foredrag ved Ralph Sonne, hvis nye bog bærer titlen "Kunsten og kampen for naturen".
Foredraget varer 60 min. med udgangspunkt i en række konkrete kunstværker efter
år 2000. Der bliver mulighed for spørgsmål undervejs og diskussion bagefter.
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

25.04.2023

Aftenåbent - omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 17.00: Gå med kunstformidleren på omvisning kl. 17 i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Bagefter er det muligt kl. 18.30 at spise i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Alm. entré pris.
Tilmelding også påkrævet til omvisningen. Book/køb billet til omvisningen her

29.04.2023

Omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 14.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Alm. Entré pris.
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

09.05.2023

AMAZING PARK: Forårets parkvandring

Kl. 16.00: Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i parken og skovkanten ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør om netop denne årstiden i parken. Mødested: Ved Lindetræet ud for Kurbygningens hovedindgang. Varighed 1½-2 timer.Alm. Entré prisTilmelding påkrævet. Book/køb billet her

10.05.2023

DEBAT: ”Menneske først og klima så - klimakamp for menneskelivets skyld”

Kl. 19.00: Oplæg ved Søren Thomsen, der er forfatter til bogen Fanget i nuet af klimaangst og historieløshed (udgivet 2022). Bogen indledes med ordene ”Min generation er en af de mest privilegerede generationer, historien har kendt, og samtidig slår vi alle rekorder, hvad angår psykiske lidelser og diagnoser. Vi har ganske svært ved at skaffe mening og fylde til vores tilværelse.” Med Grundtvig ved hånden italesætter Søren Thomsen de negative tendenser og slå på tromme for at moderere kriseretorikken, ungdommens ret til håb og mening, og en bedre balance mellem frygt håb.
Søren Thomsen (f. 1996) er stud.theol. på Aarhus Universitet.
Pris 100 kr.
Unge under 25 år: 30 kr.  
Pladsreservation påkrævet/billetter købes her

13.05.2023

Omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 14.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret.
Varighed ca. 45 min.
Alm. entré pris.
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

14.05.2023

ARTIST TALK: Bo Jessen Fogh Laursen

Kl. 19.00: Mød billedkunstner Bo Jessen Fogh Laursen (f. 1981). Kunstneren udtrykker sig generelt oftest skulpturelt og rumligt i materialer som træ, jern og keramik. Han kombinerer filosofiske, natur(-historiske) og teknologiske udtryk og koncepter i formater der også kan omfatte lyd, sensorer og video. På Amazing Nature udstiller han sit værk ”Life Extending Modular System”, der behandler vores relation til naturen. Ligesom naturen er afgørende for os, så er det tilstedeværende og reflekterende menneske i kunstnerens optik en forudsætning for naturen. Disse navlestrenge og forbindelser handler værket om.
Alm. entrépris.
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billet her

16.05.2023

Open Drawing Studio

Uge 20-21 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det den unge canadiske billedkunstner Jared Boechler, som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio.  Jared Boechler skaber mættede landskabstegninger med stor dybde. Han vil i værkstedet arbejde med tuschpen og blæk på kraftigt papir.   

18.05.2023

AMAZING PARK: Down to Earth - a meeting between Trees (Ned på Jorden – et møde mellem træer)

Kl. 14.00: En deltagerinvolverende aktivitet/performance med de to multidisciplinære kunstnere Julia Adzuki og Katrine Faber, som til Amazing Nature både har nytænkt et eksisterende værk og skabt den nye installation ”Vibrant Forest” i parken. ”Vibrant Forest” danner ramme om et blidt årstidsritual for mennesker i alle aldre.
Mødested: Foran Kurbygningen, mellem Lindetræet og hoveddøren.
Varighed 2 timer. Der startes med en kort introduktion.   
Foregår udendørs, påklædning efter vejret.
Åben for alle aldersgrupper. Intet deltagerloft, du/I møder bare op.
Gratis.

19.05.2023

AMAZING PARK: Naturen i sin flotteste forårsdragt

Kl. 12.00: Tag med på forårstur ud i naturen omkring Kunstcenter Silkeborg Bad og Ørnsø med naturvejleder Lars Nygaard. På turene vil opleve naturens forskellige årstider og det dyre-og planteliv der knytter sig til årstiden. Vi vil også komme ind på emner som naturforvaltning, natursyn og menneskets aftryk i naturen.
Mødested: Ved det store lindetræ foran Kurbygningen.
Varighed:  Ca. 1½ time i varieret terræn som tilpasses deltagernes behov.
Børn & unge op til 25 år gratis. Voksne 50 kr.
Billetter bookes/købes her

24.05.2023

AMAZING PARK: Arbejde med pil

I dagtimerne: Mulighed for at assistere den amerikanske landart kunstner Herb Parker (f. 1953), der er i Silkeborg for at skabe et stort nyt værk i skulpturparken til Amazing Nature. Flettede pilegrene vil være det gennemgående materiale. Herb Parker er optaget af at forene arkitektur, skulptur og landskab i sit visuelle udtryk, og værket til Silkeborg skal tilmed udgøre et tilflugtssted for den vandrer, som søger et roligt sted at meditere i naturen. Som frivillig kan du blive en del af en arbejdsgruppe der hjælper Herb med at bearbejde og flette pil til værket. Kontakt venligst receptionen på reception@silkeborgbad.dk 86 81 63 29, hvis du ønsker at blive en del af denne gruppe (oplys navn og kontaktoplysninger).(Foto: Si Griffith)

29.05.2023

Pinsegudstjeneste i pergolaen

Kl. 10.30: Sognene i Silkeborg afvikler 2. pinsedags gudstjeneste i pergolaen.

30.05.2023

Aftenåbent - omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 17.00: Gå med kunstformidleren på omvisning kl. 17 i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Bagefter er det muligt kl. 18.30 at spise i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Alm. entrépris.
Tilmelding også påkrævet til omvisningen kl. 17. Book/køb billet her

01.06.2023

Silkeborg Motetkors Jubilæumskoncert

Kl. 19.30: Silkeborg Motetkor kan i 2023 fejre sit 75-års jubilæum. Det vil koret markere med to koncerter, hvoraf den første finder sted på KunstCentret Silkeborg Bad. Koncerten her vil indeholde nogle af korets favoritter gennem tiden, spændende fra det klassiske repertoire, over danske, romantiske korværker til nutidige danske korsatser. Nogle vil blive fremført a’ cappella, andre med musikledsagelse.                                                  
I forbindelse med koncerten vil der være mulighed for at købe et glas vin eller lignende og nyde en smuk forårsaften med udsigt over Ørnsø. Arrangør: Silkeborg Motetkor.
Billetpris 120 kr.
Pladsreservation påkrævet.
Billet købes her

03.06.2023

Omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 14.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret.
Varighed ca. 45 min.
Alm. Entré pris.
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

04.06.2023

WORKSHOP: ”Sansetelte og naturtryk”

Kl. 11-16: Guidet af billedkunstner Berit Bærentsen oplever deltagerne, hvordan naturen kan give et sundt frirum for hjernen. I en håndfuld ”sansetelte” indeholdende forskellige elementer styrker vi koncentrationen. Ved at bruge sanserne bliver vi nærværende. Og ved bordene ved siden af skaber vi naturtryk.
Workshoppen har fokus på at skabe et fælles mødested for børn og deres voksne.
Det er gratis at deltage og workshoppen foregår udelukkende udendørs.
Målgruppe: Børn og deres voksne
Drop-in. Tilmelding ikke nødvendig.

07.06.2023

Koncert: Den Kreative Skole

Kl. 19.00: Talentkoncert med klassiske musikelever fra Den Kreative Skole.
Forventet varighed ca. 75 min. Arrangør: Den Kreative Skole.
Fri entré.

08.06.2023

ARTIST TALK: Camilla Berner

Kl. 19.00: Mød billedkunstner Camilla Berner (f. 1972). Eksotiske planter er blevet en fast del af alles hjem og haver. Samtidigt er kendskabet til den almindelige flora dalet, hvilket i forhold til en biodiversitetskrise må ses som en udfordring for at kunne passe på den, mener billedkunstner Camilla Berner.
Hun arbejder generelt tværfagligt mellem kunst og videnskab. Hendes viden og interesse for planter, natur og landskab indgår i den kunstneriske praksis. Her undersøger de komplekse relationer mellem natur og kultur, og udfordrer vores forståelse af de relationer. Hvor går grænserne – hvis der er nogen? Hendes installation til Amazing Nature har afsæt i den forhadte bjørnklo, kombineret med krukker fra nutidens havetrend.
Alm. entrépris.
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billet her

17.06.2023

Omvisning: Skulpturparken

Kl. 14.00: Gå med vores kunstfaglige guide på tur i Skulpturparken og hør om nogle af de fine skulpturer i den faste samling og tillige om en håndfuld temporære værker, som billedkunstnere har skabt specielt i forbindelse med årets store udstilling Amazing Nature.
Varighed ca. 60 min.  
Alm. Entré pris.
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

20.06.2023

Open Drawing Studio

Uge 25-26 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det billedkunstner Louise Bech Pedersen (f. 1973, DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Louise Bech Pedersen er optaget af krydsfeltet mellem kunst og naturvidenskab, og arbejder typisk med alskens slags papir, herunder genbrugspapir, i en dialog med papirets skrøbelighed og karakter.

22.06.2023

SKØNHED, SUNDHED OG ÅND - med guide

Kl. 16.00: Citater som "Mennesket lever ikke af brød alene", at det er vigtigt at have "en sund sjæl i et sundt legeme" eller at "Man binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd" vidner om, at tilværelsen rummer flere sider end hverdagens ræs og rutine.
Mindre grupper eller enkeltpersoner kan her deltage i knap to timers guidet tur med fokus på de tre begreber: Skønhed, Sundhed og Ånd. Alle tre begreber er aktuelle i dag, hvor mange med mellemrum kan have brug for at se på livet med andre briller. Hensigten er at give deltagerne en oplevelse af, hvor vigtigt, for vores mentale og fysiske helse, det er at træde ud af hverdagen og give plads for oplevelser, der "gør godt".
Med afsæt i eksempler fra forskellige forskningsområder indenfor æstetik, filosofi, sundhed og arkitektur vil guiden fortælle om netop dét i vores omgivelser, der kan vække nysgerrighed og skærpe vores sanser.
Tiden sammen tilbringer vi ude og inde på KunstCentret Silkeborg Bads område.
Det er kunsthistoriker Dorte Kirkeby Andersen, der guider på turen rundt i parken med små tænke- og oplevelsespauser undervejs.
Der er maksimalt 12 deltagere på en tur, så vi har mulighed for samvær og dialog.
Under forløbet får vi en kop kaffe/te, og der udleveres en minifolder med nogle af forløbets hovedpunkter og en litteraturliste til hukommelse. Begge dele er inkluderet i
Medbring tøj efter vejret og sko der tåler græs og grus.
Billetpris 150 kr. inkl. entre, kaffe el. the, minifolder / Silkeborg Bad Venner 60 kr.  
Book din/jeres billetter her

24.06.2023

Performing Landscapes - udendørs liveteater

Et helt nyt værk af performancekunstnerne Tora Balslev, Via Malahova, Signe Errboe, Nanna Bech, Magnus Errboe mfl. er blevet forberedt i løbet af foråret og udfoldes et sted i området nær KunstCentret Silkeborg Bad. Projektet sætter med kunstneriske midler fokus på landskabet omkring os og hvordan vi forstår det relaterer til det. Lokal samarbejdspartner er Hakkehuset.
Projektet Walking-, Talking- og Performing Landscapes er initieret af Metropolis Landscape/Københavns Internationale Teater og udrulles i 10 kommuner over hele landet i et stort treårigt samarbejde 2021-2023 med Nordea-fonden.
Forgår med start fra området ved KunstCentret Silkeborg Bad.
Fri adgang.  
Hold øje med dagspressen og vores Facebook for nærmere information om tid og sted tættere på.

27.06.2023

Aftenåbent - Omvisning: Silkeborg Vandkuranstalt

Kl. 17.00 kan du/I gå med vores vidende guide og høre om datidens Silkeborg Vandkuranstalt på stedet. Facaderne fra de tidligere kurbygninger findes endnu, og i skovilla er en stor dokumentariske udstilling.  
Varighed ca. 60 min.
Bagefter er det muligt kl. 18.30 at spise i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Alm. entré pris.
Tilmelding også påkrævet til omvisningen kl. 17.
Book/køb billet her

29.06.2023

AMAZING PARK: Morgenstemning i parken

Kl. 09.00: Start dagen med nærvær, dejlige naturomgivelser, god morgenmad og mød andre børn og voksne, der kan lide det samme. Vi organiserer et sundt udendørs morgenbord (9.00-10.30) på folkekøkkenvis. Her er mad til alle, bl.a. morgenmadsprodukter, hjemmebagte boller, syltetøj, juice, the & kaffe. Som en del af arrangementet vil der være en kreativ naturaktivitet til børnene.
Bagefter kan de voksne dvæle over kaffen, mens børnene leger med forskellige ”gammeldags” legeredskaber, vi har fundet frem. Din familie kan vælge at gå den korte tur ud til trolden Stærke Storm, en lidt længere skovtur med afsæt i området (vi har kort til jer) eller måske besøge noget af udstillingen Amazing Nature indendørs. For de mindste er den udendørs Musikhave også et hit. Alle deltagere får også inkl. i prisen en lille take-away madpakkepose (1 sandwich og 1 drikkevare), som kan bruges på skovturen, efter udstillingsbesøget, i parken eller derhjemme.       
Arrangementet henvender sig til den lille eller den store børnefamilie, bedsteforældre er også velkomne.
Hvor forgår det: Udendørs ved solsejlet i Skulpturparken på KunstCentret Silkeborg Bad.  
Pris: Børn (under 12 år): 50 kr.
Voksne: 85 kr.
Køb billetter til morgenbordet her
Obs. Hvis I bagefter går på udstilling løser voksne alm. entrebillet på dagen. Børn/unge op til 25 år er gratis.

29.06.2023

AMAZING NATURE - Outdoor lyttelounge

Kl. 15.00: Prøv konceptet ”Outdoor Lyttelounge”. Du læner dig tilbage i én af parkens liggestole og nyder tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, indspillet specielt til dette sted. Samtidig fornemmer du tydeligt hvordan årstiden, fuglesang, dufte og den friske luft påvirker din egen tilstand. Der er ingen tilmelding, du/I møder bare op 5-10 min. før vi starter. KunstCentret udlåner liggestole, publikum stiller dem selv op det ønskede sted i pergolaen. Er det køligt, opfordre publikum til at medbringe tæppe/sovepose/varmt tøj.
Sted: Pergolaen i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad.
Varighed ca. 40 min.
Pris: 30 kr. pr. deltager, som betales via MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

02.07.2023

WORKSHOP: ”Forbindelser”

Kl. 11, 13 & 15: Har naturen en stemme? Guidet af lyd-designer Frederik Melving Vigil Hansen indbydes deltagerne til at røre ved planter, kunstneren måler med et særligt udstyr planternes elektriske spændinger, der igen omformes til toner. Derved får deltagerne en idé om hvordan planten reagerer på berøring, vind, sol eller andet. Ved hjælp af nogle elektroder på planterne gør kunstnerne det muligt at opleve hvad planterne sanser. Deltagerne må gerne selv medbringe noget blødt at sidde på. Når der ikke afholdes workshops, vil installationen være et drop in format, og kunstneren vil være til stede.
Foregår udendørs (under teltdug, hvis det regner).
Mødested: ved lindetræet foran hovedindgangen.
Hver lytteworkshop varer 45 min.  
Der er 3 workshops:
Søndag 2. juli kl. 11 - Billetter klik her
Søndag 2. juli kl. 13 - Billetter klik her
Søndag 2. juli kl. 15 - Billetter klik her
Max 25 deltagere pr. guidet Lytte-workshop
Workshop-priser:
Voksne 60 kr.; børn: 30 kr.
Tilmelding påkrævet.
NB. billetten omfatter IKKE entrebillet til den indendørsudstilling (børn/unge er dog gratis her).   
Udover de guidede workshops er publikum også velkomne til at komme forbi i løbet af dagen.

05.07.2023

AMAZING NATURE - Outdoor lyttelounge

Kl. 15.00: Prøv konceptet ”Outdoor Lyttelounge”. Du læner dig tilbage i én af parkens liggestole og nyder tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, indspillet specielt til dette sted. Samtidig fornemmer du tydeligt hvordan årstiden, fuglesang, dufte og den friske luft påvirker din egen tilstand. Der er ingen tilmelding, du/I møder bare op 5-10 min. før vi starter. KunstCentret udlåner liggestole, publikum stiller dem selv op det ønskede sted i pergolaen. Er det køligt, opfordre publikum til at medbringe tæppe/sovepose/varmt tøj.
Sted: Pergolaen i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad.
Varighed ca. 40 min.
Pris: 30 kr. pr. deltager, som betales via MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

12.07.2023

Foredrag: "Sommerfuglene findes"

Kl. 19.00: Et billedforedrag om sommerfugle, deres liv og ikke mindst hvad de betyder for mennesker
"Jeg er ret sikker på, at sansen for sommerfugle og kendskab til dem forvandler mennesker kraftigt, hvad enten de nu er videnskabsfolk, digtere eller bare fortolkere" svarede Erik A. Nielsen engang Michael Stoltze, som havde spurgt litteraturprofessoren om, hvad han mente om sommerfugles betydning. I dette foredrag, fortæller biolog, forfatter, ph.d. og sommerfuglemand Michael Stoltze om de farvestrålende insekters liv og betydning. Inger Christensens digt "Sommerfugledalen" går med sommerfugles navne som trækkraft for alt i tilværelsen fra fødsel til død, samt det, der kommer før og efter, som en rød tråd gennem foredraget. Aftenen byder på en perlerække af fortællinger og anekdoter, og undervejs vil både H.C. Ørsted, H.C. Andersen og en stribe karismatiske sommerfugle og sommerfuglemennesker optræde. (Foto: Michele Castagnetti)
Pris 100 kr.
Unge under 25 år: 40 kr.  
Pladsreservation påkrævet/billetter købes her

18.07.2023

Open Drawing Studio

Uge 29-30 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det den unge italienske illustrator og tegneseriekunstner Noah Schiatti, som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Noah Schiatti arbejder ofte i digitale formater, men forud dette går tegningen. Hans farverige værker har typiske et serielt forløb med en tydelig fortælling.   

27.07.2023

SKØNHED, SUNDHED OG ÅND - med guide

Kl. 16.00: Citater som "Mennesket lever ikke af brød alene", at det er vigtigt at have "en sund sjæl i et sundt legeme" eller at "Man binder os på mund og hånd, men man kan ikke binde ånd" vidner om, at tilværelsen rummer flere sider end hverdagens ræs og rutine.
Mindre grupper eller enkeltpersoner kan her deltage i knap to timer guidet tur med fokus på de tre begreber: Skønhed, Sundhed og Ånd. Alle tre begreber er aktuelle i dag, hvor mange med mellemrum kan have brug for at se på livet med andre briller. Hensigten er at give deltagerne en oplevelse af, hvor vigtigt, for vores mentale og fysiske helse, det er at træde ud af hverdagen og give plads for oplevelser, der "gør godt".
Med afsæt i eksempler fra forskellige forskningsområder indenfor æstetik, filosofi, sundhed og arkitektur vil guiden fortælle om netop dét i vores omgivelser, der kan vække nysgerrighed og skærpe vores sanser.
Tiden sammen tilbringer vi ude og inde på KunstCentret Silkeborg Bads område.
Det er kunsthistoriker Dorte Kirkeby Andersen, der guider på turen rundt i parken med små tænke- og oplevelsespauser undervejs.
Der er maksimalt 12 deltagere på en tur, så vi har mulighed for samvær og dialog.
Under forløbet får vi en kop kaffe/te, og der udleveres en minifolder med nogle af forløbets hovedpunkter og en litteraturliste til hukommelse. Begge dele er inkluderet i
Medbring tøj efter vejret og sko der tåler græs og grus.
Billetpris 150 kr. inkl. entre, kaffe el. the, minifolder / Silkeborg Bad Venner 60 kr.  
Book din/jeres billetter her

03.08.2023

AMAZING PARK: Morgenstemning i parken.

Kl. 09.00: Start dagen med nærvær, dejlige naturomgivelser, god morgenmad og mød andre børn og voksne, der kan lide det samme. Vi organiserer et sundt udendørs morgenbord (9.00-10.30) på folkekøkkenvis. Her er mad til alle, bl.a. morgenmadsprodukter, hjemmebagte boller, syltetøj, juice, the & kaffe. Som en del af arrangementet vil der være en kreativ naturaktivitet til børnene.
Bagefter kan de voksne dvæle over kaffen, mens børnene leger med forskellige ”gammeldags” legeredskaber, vi har fundet frem. Din familie kan vælge at gå den korte tur ud til trolden Stærke Storm, en lidt længere skovtur med afsæt i området (vi har kort til jer) eller måske besøge noget af udstillingen Amazing Nature indendørs. For de mindste er den udendørs Musikhave også et hit. Alle deltagere får også inkl. i prisen en lille take-away madpakkepose (1 sandwich og 1 drikkevare), som kan bruges på skovturen, efter udstillingsbesøget, i parken eller derhjemme.       
Arrangementet henvender sig til den lille eller den store børnefamilie, bedsteforældre er også velkomne.
Hvor forgår det: Udendørs ved solsejlet i Skulpturparken på KunstCentret Silkeborg Bad.  
Pris: Børn (under 12 år): 50 kr.
Voksne: 85 kr.
Køb billetter til morgenbordet her
Obs. Hvis I bagefter går på udstilling løser voksne alm. entrebillet på dagen. Børn/unge op til 25 år er gratis.

04.08.2023

AMAZING PARK: Sommervarme og gyldne stråler

Kl. 12.00: Tag med på sommertur ud i naturen omkring Kunstcenter Silkeborg Bad og Ørnsø med naturvejleder Lars Nygaard. På turene vil opleve naturens forskellige årstider og det dyre-og planteliv der knytter sig til årstiden. Vi vil også komme ind på emner som naturforvaltning, natursyn og menneskets aftryk i naturen.
Mødested: Ved det store lindetræ foran Kurbygningen.
Varighed:  Ca. 1½ time i varieret terræn som tilpasses deltagernes behov.
Børn & unge op til 25 år gratis. Voksne 50 kr.
Billetter bookes/købes her

04.08.2023

AMAZING NATURE - Outdoor lyttelounge

Kl. 15.00: Prøv konceptet ”Outdoor Lyttelounge”. Du læner dig tilbage i én af parkens liggestole og nyder tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, indspillet specielt til dette sted. Samtidig fornemmer du tydeligt hvordan årstiden, fuglesang, dufte og den friske luft påvirker din egen tilstand. Der er ingen tilmelding, du/I møder bare op 5-10 min. før vi starter. KunstCentret udlåner liggestole, publikum stiller dem selv op det ønskede sted i pergolaen. Er det køligt, opfordre publikum til at medbringe tæppe/sovepose/varmt tøj.
Sted: Pergolaen i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad.
Varighed ca. 40 min.
Pris: 30 kr. pr. deltager, som betales via MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

05.08.2023

WORKSHOP: ”Håndgjort papir med aftryk af naturen”

Kl. 11.30: Guidet af papirkunstner Gitte Lægård skaber deltagerne skønne hvide relieffer af sæsonens planter. Alt fra den spinkle valmue til kornblomster og rødderne i jorden. Der anvendes overskudspapirrester til at lave det håndgjorte papir med.
Forgår udendørs.
Varighed: Ca. 1½ time.
Målgruppe: Familier.
Max 12 deltagere pr. workshop.
Pris: Voksne 110 kr.; børn: 25 kr.
Tilmelding påkrævet.
Der er to workshops:
Lørdag 5. august kl. 10.30-12.00 - Køb billet her
Lørdag 5. august kl. 13.30-15.00 (gentagelse fra formiddagen) - Køb billet her
Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen (børn gratis her).   
Se også workshop søndag, og tilmeld jer evt. dem begge.

05.08.2023

ARTIST TALK: Cecilia Westerberg

Kl. 17.00: Mød billedkunstner Cecilia Westerberg (f. 1967), der aktuelt er repræsenteret på Amazing Nature med en installation der har egetræet i centrum. Hun undersøger med dette kunstværk forskellige verdensforståelser der både omfatter en kulturhistorisk fortid og en biologisk nutid. Ved kunstnermødet hører publikum om Westerbergs snart mangeårige beskæftigelse med at undersøge hvilken viden vi kan finde når vi ellers virkelig lytter til naturen.  
Alm. entré pris.
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billet her

06.08.2023

WORKSHOP: ”Mal med naturens egne farver”

Kl. 10.30 & 13.30: Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil deltagerne selv fremstille farver. Guidet af billedkunstner Cecilia Westerberg udvinder deltagerne et blæk, som er en tynd flydende farve udtrukket fra f.eks. planter, bær og agern. Farveblækken kan bruges til at male og tegne på papir. Medbring to tomme syltetøjsglas, hvis du vil gemme farven.
Varighed: ca. 1½ time. Forgår udendørs.
Alder: Familier med voksne og børn fra 6 år og op.
Deltagerantal: Max 12.
Workshop-pris:
Voksne 110 kr.; børn: 25 kr.
Tilmelding påkrævet.
Der er 2 workshops:
Søndag 6. august kl. 10.30-12.00 - Køb billetter her
Søndag 6. august kl. 13.30-15.00 (gentagelse fra formiddagen) - Køb billetter her
Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen (børn gratis her).   
Se også workshop lørdag, og tilmeld jer evt. begge

12.08.2023

OMVISNING: "Amazing Nature"

Kl. 14.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Alm. Entré pris.
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

13.08.2023

KONCERT: Morten Frank Larsen

Kl. 19.30: Koncert med barytonsanger Morten Frank Larsen og akkompagnatør Mats Knutsson.
Arrangør: Silkeborg Classic Concerts.
Billetpris: 150 kr.
Billetter på www.silkeborgclassic.dk

15.08.2023

AMAZING PARK: Sommerens parkvandring

Kl. 16.00: Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i parken og skovkanten ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør om netop denne årstiden i parken. Mødested: Ved Lindetræet ud for Kurbygningens hovedindgang. Varighed 1½-2 timer.
Voksne 50 kr. Børn & unge op til 25 år gratis.  
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

17.08.2023

Performance med Lilibeth Cuenca Rasmussen

Kl. 15.00: Den filippinsk-danske performancekunster Lilibeth Cuenca Rasmussen (f. 1970) skaber en helt ny performance til Amazing Nature. I sin tværæstiske praksis iscenesætter hun ofte et på een gang kritisk og humoristisk narrativ om fx identitet, kultur, religion og andre emner. I Silkeborg har hun fokus på relationen til naturen.
Mødested: Ved kunstnerens bronzeskulptur Musa x Paradisiaca (bananbladet) overfor hovedindgangen.
Performancen forgår udendørs, så påklædning efter vejret anbefales.
Varighed: ca. 1 time.   
Fri adgang. Du/I møder bare bare op

22.08.2023

Open Drawing Studio

Uge 34-35 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det billedkunstneren/illustrator Ayesha Elizabeth Ghaoul (f. 1994, GB), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Ayesha Elizabeth Ghaoul er optaget af at skabe fragmenterede visuelle genfortællinger af hukommelses stof og historisk materiale, og hun arbejder typisk storskala eller de helt små formater med blyant eller tusch.    

24.08.2023

AMAZING NATURE - Outdoor lyttelounge

Kl. 15.00: Prøv konceptet ”Outdoor Lyttelounge”. Du læner dig tilbage i én af parkens liggestole og nyder tonerne af Kristian Lilholts fortryllende musikunivers, indspillet specielt til dette sted. Samtidig fornemmer du tydeligt hvordan årstiden, fuglesang, dufte og den friske luft påvirker din egen tilstand. Der er ingen tilmelding, du/I møder bare op 5-10 min. før vi starter. KunstCentret udlåner liggestole, publikum stiller dem selv op det ønskede sted i pergolaen. Er det køligt, opfordre publikum til at medbringe tæppe/sovepose/varmt tøj.
Sted: Pergolaen i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad.
Varighed ca. 40 min.
Pris: 30 kr. pr. deltager, som betales via MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

26.08.2023

Omvisning: "Amazing Nature"

Kl. 14.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i udstillingen Amazing Nature, hvor flere end tredive kunstnere fra ind- og udland er repræsenteret. Varighed ca. 45 min.
Alm. Entré pris. Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

27.08.2023

WORKSHOP: ”Planters skjulte formsprog”

Kl. 11.00: Denne workshop med kunstneren Simon Hjermind Jensen sætter fokus på skjulte volumener og konstruktive mønstre i planter. Med indsamlede blade fra planter vil deltagerne ved hjælp af sammensyning og udstopning skabe modeller som bagefter undersøges i forhold til deres rumlighed og form. Kan dette inspirere os til fremtiden arkitektoniske tiltag? De skabte modeller kan hænges på hovedet, så de “konserveres” og dermed har mulighed for at blive udstillet.
Varighed: ca. 3 timer.
Max 12 deltagere.
Tilmelding påkrævet.
Pris: Voksne 125 kr.; børn: 25 kr.
Book/køb billetter her
Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen (børn gratis her).

29.08.2023

Omvisning: Skulpturparken

Kl. 17.00: Gå med kunstformidleren på omvisning i Skulpturparken, hvor der ud over den faste samling også er enkelte værker fra udstillingen Amazing Nature. Varighed ca. 45 min.
Kl. 18.30 er det muligt at spise i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Alm. entré pris. Tilmelding påkrævet til omvisningen. Book/køb billet her

30.08.2023

Wanderlust – Vandring i naturen i litteraturen

Kl. 19.00: Kunsten at vandre som kilde til velvære og viden. Foredrag ved litteraturkonsulent Anne Valbjørn Odgaard.
Det at vandre og gå i naturen har igennem tiden haft stor betydning for mennesket, og for vores kultur, litteraturen og kunsten. Hvordan er det at vandre i naturen forbundet med at skrive? At skabe? Gøre sig nye tanker?
I romantikken var det at vandre i naturen dels forbundet med at møde det inderste i én selv samt det guddommelige, og dels forbundet med at skabe.
Når man går, kan man vokse, og møde sin indre natur såvel som den ydre, at vandre er at ”flytte sig” – i flere betydninger.
Bliv klogere på, hvorfor det er godt at vandre i naturen, samt hvorfor og hvordan nogle af de store forfattere, kunstnere og tænkere har hyldet vandringen i flere århundreder. Det handler om at sætte farten ned, trække vejret, lære at se vores omgivelser igen. Det handler ikke om at komme hurtigst muligt fra A til B, men om rejsen i sig selv, ud ad den åbne vej, på to langsomme fødder. Som Espedal skriver i bogen Gå fra 2007: Et åbent liv, det ligger lige foran mig, det er bare at gå ud ad døren.
Tag med på denne rejse gennem vandringens mentale og kulturelle historie i naturen, fra romantikerne til vores nutid med genfunden wanderlust.
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

31.08.2023

NATUR & EKSISTENS: ”Havet: en historie om monstre, fisk, maskiner og plastik”

Kl. 19.00: Foredrag ved Søren Frank, der er ph.d. og professor i litteraturvidenskab ved Syddansk Universitet. Gennem foredraget, der har litteraturen som det centrale analyseobjekt, får lytterne indsigt i hvordan menneskets lidenhed i forhold til havet gennem tiden har været præget af fire ret forskellige maritime verdensbilleder: gudsfrygten, opdagelsesrejsen, tæmning af havet samt planetens helbred.
Pris 100 kr.
Pladsreservation påkrævet/billet købes her

03.09.2023

AMAZING PARK: ”Stilhedsvandring som anledning til at aktivere sansningen” 

Kl. 09.00: I en travl hverdag har vi en tendens til at skubbe verden i baggrunden ved at pådutte den ord og meninger. Når vi hele tiden bedømmer verden, glemmer vi at sanse. Jakob Kvist vil forsøge at udfolde et sprog til at vise, hvordan verden hele tiden træder frem for én, hvis man opmærksom. Det handler om at ankomme dér, hvor man allerede er. Vi skal forsøge at tænke med sanserne og sanse med tanken.
Med afsæt i sin bog ”Vandringens mærkbarhed” vil Jakob Kvist udfolde tanker og begreber til at reflektere, hvordan og hvad vi sanser, når vi åbner os mod verden. Herefter skal vi på en stilhedsvandring sammen, hvor vi skal opleve, hvad der sker, når vi går sammen uden at måtte kommunikere. Ved at være-i-verden på en særlig måde kan vi nå det punkt, hvor vores indre og ydre verden smelter sammen, hvilket tillader verden og kunsten at træde frem for os på sine egne præmisser.  
Varighed i alt ca. 2 timer.
Målgruppe: Voksne.
Deltagerloft: 20 personer.
Pris 50 kr.
Tilmelding er påkrævet.
Book din/jeres billetter her

08.09.2023

WORKSHOP: ”Vi skaber et kunstværk sammen”

Kl. 10.00: Skab et flettet objekt i parken sammen med pilefletter Jette Mellgren. Deltagerne fletter i fællesskab et nyt kunstværk i form af en tunnel, en puppe eller en hule i KunstCentrets parkområde. Vi anvender afbarkede pilegrene, der flettes op i et tilsyneladende kaotisk, men alligevel enkelt og struktureret system, lidt som når fugle bygger rede. Strukturen falder naturligt ind med skoven, mens formen danner en kontrast til sine omgivelser. Teknisk kræver det ingen forudgående flettekundskaber at være med - alle kan være med store som små.
Varighed: 2 til 3 dage.
Max: 16 deltagere
Pris for deltagelse i workshop:
Ved deltagelse alle dage: Voksne 250 kr.; børn under 15 år: 100 kr.
Ved deltagelse kun 1 dag: Voksne 125 kr., børn under 15 år: 50 kr.   
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billetter her:
Fredag 8. september kl. 10-17, klik her
Lørdag 9. september kl. 10-17, klik her
Søndag 10. september kl. 10-17, klik her
Alle dage - Fredag-søndag 8.-9.-10. september, klik her
Voksenpriserne omfatter også entré til udstillingen (børn/unge op til 25 år har fri entre)

16.09.2023

ARTIST TALK: Magnus Fisker

Kl. 17.00: Mød billedkunstner Magnus Fisker (f. 1992), der har skabt to helt nye malerier til udstillingen Amazing Nature. Om malerierne og om algerne mirakel skriver han: ”En energi strømmer i alting, løber fra solen ind i planten, ind i dyret. Et lyn af kraft går gennem verden. En dis af ilt stiger op og får jernet til at ruste og mennesket til at vågne. Den sorte kraft fra undergrunden skaber verden i dag. Akkumuleret gennem milliarder af år, oser de fra maskiner. Skrog af alger der i fordums tid skabte liv på jorden.” Magnus Fiskers praksis omfatter primært maleriet, som han opfatter som en flydende bearbejdning af verdens kosmisk foranderlige strukturer.  
Alm. entré pris.
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billet her

19.09.2023

Open Drawing Studio

Uge 38-39 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det billedkunstneren/illustrator Mattias Bäcklin (f. 1969, SE), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Mattias Bäcklin er optaget af udforske naturen, historien og hvad det er at skabe. Han arbejder typisk i ret store formater med pen og tusch på papir.   

26.09.2023

Aftenåbent

Kl. 18.30 kan publikum nyde et aftensmåltid i Café Ørnsø, kontakt KunstCentret for bordbestilling: 86 81 63 29.
Der løses alm. entrébillet til KunstCentret. Børn og unge op til 25 år gratis.   

27.09.2023

AMAZING PARK: Efterårets parkvandring

Kl. 16.00: Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i parken og skovkanten ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør om netop denne årstiden i parken. Mødested: Ved Lindetræet ud for Kurbygningens hovedindgang. Varighed 1½-2 timer.
Voksne 50 kr. Børn & unge op til 25 år gratis.  
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

01.10.2023

WORKSHOP: ”BLÆK”

Kl. 11.00 & kl. 14.00: På workshoppen BLÆK med kunstner og botaniske illustrator Janne Malmros skal vi lave blæk af lokale planter og prøve at male med det på papir, og lave botaniske illustrationer. Du vil få et indblik i teknikkerne omkring fremstillingen af blæk og botanisk illustration. Du får din egen flaske blæk og din illustration med hjem. Vi starter med en tur i parken omkring KunstCentret og indsamle planter til brug til workshoppen.
Foregår indendørs i åbningstiden - med vandring ude i omgivelserne.
Varighed: ca. 2 timer.
Målgruppe: Børn og voksne
Max xx deltagere.
Workshop-priser: Voksne 100 kr.; børn: 25 kr. Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen.   
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billet:
Søndag 1. oktober kl. 11 - klik her
Søndag 1. oktober kl. 14 - klik her

15.10.2023

WORKSHOP: ”Åndehuller - tarmskind som æstetisk og kulturhistorisk materiale”

Kl. 11.00: Deltagerne prøver at puste en tarm op og sy i det sprøde, tørre materiale, som mest af alt minder om hvidt silkepapir. Man kan skabe noget individuelt eller bidrage til et fællesværk. Med inspiration i gamle arktiske metoder kan du sy dit eget transparente Åndehul. Mens vi syr deler tekstilkunstner Julie Bach ud af sin viden om den praktiske og magiske brug af tarmskind i Grønland, og hvordan hun selv arbejder med dette.
Forgår indendørs.  
Varighed: 3 timer inkl. pause.
Max 20 deltagere. Målgruppe: Børn og voksne.
Workshop-priser:
Voksne 125 kr.; børn: 25 kr.
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billetter her
Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen.

16.10.2023

Open Drawing Studio 

Uge 42-43 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det billedkunstneren/illustrator Gunilla Åsberg (SE), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Gunilla Åsberg er optaget af hvordan mennesket påvirker livet omkring os. Hun sætter typiske luppen ind på detaljen, og “afslører” det ofte upåagtede. Hun benytter en stor vifte af udtryksmidler, og kan fx. finde på at tegne med plantedele!

18.10.2023

Æblesorter og biodiversitet

Kl. 11.00: Biolog og landmand Emøke Bendixen fortæller om gamle æblesorter og hvorfor det er så vigtigt at bevare dem. I en tid hvor vi hurtigt mister biodiversitet både i den vilde og den dyrkede natur, kan æblets genetik fortælle en vigtig historie om hvorfor biodiversitet er så vigtigt.  Æblets genetik er nemlig noget helt særligt i planteriget. Æblet er en mester i at skabe og bevare sin genetiske diversitet, og har derfor kunnet tilpasse i mange klimasoner verden over. I dag kender vi ca.  7500 æblesorter, og har slet ikke tal på ikke-registrerede sorter der står i gamle haver og ude i naturen.  Historien om æblers genetik hjælper os med at forstå hvordan biodiversitet opstår, og minder os om hvorfor det er så vigtigt at tage vare på den diversitet vi har.   
Arrangementet foregår udendørs, så varm påklædning anbefales.  
Der bliver mulighed for både at se og smage specielle æblesorter fra årets høst.  
Hvis du har en sort fra egen have, eller fra skoven, som du synes er lidt speciel, er det en god ide at tage den med til fremvisning.  
Drop-in uden tilmelding.  
Pris: 30 kr. pr. deltager, som betales via MobilePay nr. 99905 v. fremmøde.

04.11.2023

AMAZING PARK: Lyset forsvinder og naturen går i dvale.

Kl. 11.00: Tag med på efterårstur ud i naturen omkring Kunstcenter Silkeborg Bad og Ørnsø med naturvejleder Lars Nygaard. På turene vil opleve naturens forskellige årstider og det dyre-og planteliv der knytter sig til årstiden. Vi vil også komme ind på emner som naturforvaltning, natursyn og menneskets aftryk i naturen.
Mødested: Ved det store lindetræ foran Kurbygningen.
Varighed:  Ca. 1½ time i varieret terræn som tilpasses deltagernes behov.
Børn & unge op til 25 år gratis. Voksne 50 kr.
Billetter bookes/købes her

08.11.2023

DEBAT: "Giv plads til en rigere natur!"

Kl. 19.00: Debat ved vicepræsident for Danmarks Naturfredningsforening Sebastian Jonshøj. Der lægges op til dialog i salen.
Oplægget vil tage udgangspunkt i den aktuelle situation vedrørende en naturlov, hvilket kan ende i kritik eller begejstring, alt efter det politiske ambitionsniveau.
Alm. entrépris til foredraget.
Tilmelding påkrævet til foredraget. Book/køb billet her

12.11.2023

WORKSHOP: ”Aftryk”

Kl. 13.00: Guidet af billedkunstner Berit Nørgaard skaber deltagerne minibøger. Med afsæt i en valgt genstand, som bearbejdes på en overraskende vis og trykkes, gives der plads til at deltagernes egne tanker gives en visuel form. Formålet er at skabe eftertænksomhed omkring de aftryk vi efterlader på naturen omkring os og dermed på også hinanden. Workshoppen er en udløber af kunstnerens interaktive installation Aftryk i selve udstillingen Amazing Nature.  
Varighed 3 timer inklusiv pause.
Målgruppe: unge og voksne. Max 15 deltagere.
Workshop-priser:
Voksne 125 kr.; børn: 25 kr. Voksenprisen omfatter også entré til udstillingen (børn gratis her).   
Tilmelding påkrævet.
Book/køb billetter her

14.11.2023

Open Drawing Studio  

Uge 46-47 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det den unge billedkunstner Veronica Rigét (f. 1980, DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Veronica Rigét fokuserer i sin kunst på bevægelsen væk fra et menneskecentrisk perspektiv, hvor naturen i stedet er i centrum. I Open Drawing studio vil hun bl.a. arbejde med blæk udvundet af planter.

14.11.2023

Koncert med guitaristen Francisco Luis

Kl. 19.00: Luis vandt solistkonkurrencen Aalborg Guitarfestival i 2022, og markerer dette med en eksklusiv koncertturné i Danmark i 2023. Francisco Luis studerer for tiden i Holland. Læs mere om kunstneren her: www.franciscoluisguitarist.com. Arrangør: Silkeborg Guitarklub og Aalborg Guitarfestival   
Varighed: 1½ time inkl. pause.
Pris 150 kr. Køb billet her

16.11.2023

Foredrag: Havekunst gennem tiden

Kl. 19.00: Kom til foredraget "Havekunst gennem tiden" med cand.mag. i historie og nordisk sprog og litteratur Ole Fournais.
Fournais vil fortælle om havekunstens historie og mange forskellige havekunststilarter, hvor du kan høre om de mauriske haver i Spanien, italienske renæssancehaver, franske barokhaver, engelske landskabshaver og eksempler fra nutidens strømninger.
Alm. entrépris til foredraget.
Tilmelding påkrævet til foredraget. Book/køb billet her

18.11.2023

AMAZING PARK: Vinterens parkvandring

Kl. 11.00: Kom med naturfaglig guide Martin Jensen rundt i parken og skovkanten ved KunstCentret Silkeborg Bad og hør om netop denne årstid i parken. Mødested: Ved Lindetræet ud for Kurbygningens hovedindgang. Varighed 1½-2 timer.
Voksne 50 kr. Børn & unge op til 25 år gratis.  
Tilmelding påkrævet. Book/køb billet her

05.12.2023

Open Drawing Studio

Uge 49-50 i åbningstiden: Gennem kunsthistorien har hver tids kunstnere båret forskellige natursyn. Kunsthallen præsenterer som baggrundtæppe i dette værksted 10 historiske værker i reproduktion. Nutidens levende tegnekunst både aktualiserer historien, naturforståelsen og eksisterer i egen ret. Konceptet giver publikum mulighed for at møde kunstnere 1:1. Vi får lov at kigge med i deres proces med at skabe nye værker, og måske kan man få en god snak. Det foregår typisk midt i Amazing Nature udstillingen på 1. sal. I disse to uger er det kunstneren Eva Viktoria Nielsdóttir Krause-Jensen (f. 1993, DK), som man ofte vil kunne møde i Open Drawing Studio. Eva Viktoria Nielsdóttir Krause-Jensen er optaget af det mørke og erotiske i naturen og mennesket, og i hendes tegninger er insekter, rødder, truende planter og landskaber sammenflettede med den menneskelige anatomis dele, så krop og natur flettes ind og ud af hinanden, grene bliver til nerver og lunger bliver til blomster.

Det Sker

    nyhedsbrev
    Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.