blog writing services canada concept paper for research proposal law essay help australia

Inspiration til COSMOS

Til lærere

COSMOS

Målgrupper

Alle aldersgrupper kan få en oplevelse ved at se udstillingen. Kunstnerne bruger mange forskellige udtryksmåder, og udstillingen appellerer derfor til mange sanser.

For nærmere undersøgelse og refleksion anbefales udstillingen til børn og unge fra 4. klasse til og med de gymnasiale uddannelser.

Man kan vælge at forberede besøget hjemme på skolen eller efterbehandle besøget på skolen.

COSMOS er en international udstilling med et højt kunstnerisk niveua. Udstillingen tilbyder derfor massiv inspiration for billedkunstundervisning på alle niveauer.

Kaos og harmoni, lys og mørke

Kunstnerne undersøger blandt andet rum, lys og tid, men også begreber som kaos, harmoni, rum, uendelighed, stjernehimmel, fraktaler, prismer, lys, mørke, inferno og transformation er nærliggende i udstillingen COSMOS.

I samtidskunstens praksis søger kunstnere at videreformidle iagttagelser, som måske kan åbne sindet for nye måder at tænke og begribe noget af verden på, selvom dette egentlig er helt ufatteligt eller meget vanskeligt at begribe.

Øvelse

Et muligt omdrejningspunkt er en refleksion over sin egen tilværelse og menneskets forhold til universet.

En indgang til udstillingen kan være, at spørge eleverne, hvad et eller flere af værker får dem til at tænke over?

Man kan gøre det som en samtaleøvelse eller en skriftlig øvelse.

Udtryksformer

En lang række af samtidskunstens udtryksformer er repræsenterede. Mange værker er delvist interaktive installationer. Kunstnerne arbejder på at finde visuelle sprog, der kan kommunikere deres ideer. De eksperimenterer med at kombinere levende billeder, installationer, lys, lyd, alskens materialer og meddelelser. Samtidskunsten giver i langt højere grad end traditionelt en variation i sansepåvirkningerne, når betragteren møder kunstværket.

Eleverne kan analysere kunstnernes arbejdsmetoder; deres anvendelse af og inspiration fra naturfænomener, astronomi, menneskets verden, biologien som en del af værkets baggrund og udtryk.

Katalog med perspektiverende tekster

Der er ikke udarbejdet særligt undervisningsmateriale til denne udstilling, men der findes et generelt publikumskatalog til 40 kr., som indeholder flere perspektiverende tekster. Endvidere foreslås det at søge metodiske redskaber generelt i forhold til analytiske tilgange til samtidskunst.

Læs mere om udstillingen her

Særpris på omvisninger

Det anbefales at bestille en omvisning i forbindelse med et besøg i COSMOS-udstillingen. Folkeskoler og gymnasiale uddannelser kan bestille en omvisning til særpris, kr. 400 (normalpris 700 kr.). En omvisning varer ca. 45 min.

Alternativt opfordrer vi lærere til selv at besøge udstillingen inden et besøg med eleverne.

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.