S.E.S. - Sculpture Experiment Silkeborg

20. aug. - 25. september 2016, i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad

 

S.E.S. er åben alle døgnets timer og det er gratis for publikum. Ved indgangen findes en guidefolder med kort over projekterne. For de der har lyst til det, er der offentlig omvisning hver dag kl. 14.00 og kl. 16.00 af ca. 1 times varighed. 

Denne første ”S.E.S. – Sculpture Experiment Silkeborg” åbner i skulpturparken den 20. august 2016, hvor den kan opleves i godt en måned. 

Se guidefolderen her.

 

DE UDVALGTE PROJEKTER 

En jury har vurderet, hvilke af de indsendte projektforslag, der bedst repræsenterede en eksperimenterede og udforskende tilgang til skulpturbegrebet, om forslagene er tænkt specifikt til SES, om de har konkrete relevante sammenhænge til stedet, og om der arbejdes kreativt med brug af materialer i det skulpturelle eksperiment.  Af i alt 33 modtagne projektforslag, udvalgte de i alt 13 projekter, hvor af de 12 bliver realiseret. I juryen var billedhugger Erland Knudssøn Madsen, galleriejer Henrik Omme samt kunsthistoriker og direktør Iben From.  

 

DE REPRÆSENTEREDE KUNSTNERE 2016

Lars Abrahamsen, Erik Brandt, Trine Brix, Trine Guld, Ida Guldhammer, Jørn Hansen, Jytte Høeg, Jens Chr. Jensen, Gudrun Steen-Andersen, Søren Schaarup og Stinne Teglhus og (fælles projekt), Edel J.E. Hartvig Willerup og Jørgen Willerup (fælles projekt). Kunstnerne er fra hele landet.

 

MÅL MED DEN NY OPEN AIR EVENT 

SES er en ny open air skulpturevent, som i år udvikles i samarbejde mellem primært Dansk Billedhuggersamfund og KunstCentret Silkeborg Bad. De er således kunstnere, som er medlemmer af Danske Billedhuggersamfund, der har kunnet indsende projektforslag. 

 

Det er sigtet med projektet at udvikle et nyt periodisk tilbagevendende udstillingsformat, som sætter fokus på en eksperimenterende tilgang til skulpturskabelsen og som udnytter områdets muligheder på en ny måde. Silkeborg Kommune yder økonomisk støtte til SES 2016. Dertil har en række sponsorer støtte enkelte kunstnere, tak for det.

 

S.E.S. - Sculpture Experiment Silkeborg