PrintJam

Projektet PrintJam er et internationalt samarbejdsprojekt mellem Ronald de Bloeme (PB/D), Wernher Bouwens (PB/F), Christophe Ruckhäberle (D), Thomas Siemon (D) og Edouard Wolton (F).

Gruppen fortæller:
PrintJam opstod i 2013 ud fra vores ønske om at forene vore forskellige kunstneriske erfaringer og interesser i en kollektiv form, ligesom musikere spiller sammen i en gruppe. Styrken ved PrintJam er diversiteten af vore forskellige kunstneriske projekter, der spændingsflader såvel som genklang, enighed og uenighed, afstande og forbindelser.

Til at starte med realiserede vi hver et individuelt firefarvet træsnit på 138 × 95 cm. Dette forsynedes med trykkestokke til en jamsession, hor vi gennem improvisation kunne handle og både udnytte de former som kom fra vore individuelle billeder, og dem der ikke var tegnet for at skulle spille sammen. Alle billederne (trykkene) er på skabt ved at handle direkte og under trykkeprocessen.

I vores fælles projekt var vi virkelig optændt af ideen om at skabe en stor pulje af originalarbejder i et afgrænset tidsforløb for at koncentrere vore forskellige energier. I alt 156 Jamprints [fællestryk] er resultatet af fire ugers koncentreret samarbejde. De er alle forskellige og unikke.  De individuelle tryk og 11 fællestryk vises i udstillingen på KunstCentret Silkeborg Bad.

Projektet ledsages af en bog, udgivet af Lubok-Verlag: ”PrintJam”. Den er skabt ud fra den samme skabelon og i henhold til de samme principper for samarbejde og improvisation.

Ronald de Bloeme | Wernher Bouwens | Christophe Ruckhaberle | Thomas Siemon | Edouard Wolton