EGE-EKSPEDITIONER: LEJBACH & BLENDSTRUP

9. januar – 24. april 2016

Billedkunstneren Ole Lejbach og forfatteren Jens Blendstrup har igennem fire år været på en række Ege-ekspeditioner i det danske landskab. Sammen har de gennemtravet hele landet i jagten efter egetræer med en historie at fortælle. Ole Lejbach har med sin blyant minutiøst skildret og portrætteret det enkelte træ og Jens Blendstrup har lagt øret til barken og skrevet nye historier.

EGE-EKSPEDITIONER henvender sig til alle med nysgerrighed for kunst, natur og litteratur. I udstillingen kan man opleve Ole Lejbachs store blyantstegninger - portrætter af egetræer, detaljer af det enkelte træ eller træet i dets omgivende landskab - i samspil med Jens Blendstrups tekster, der sætter gang i fantasien parallelt med den kulturhistoriske eller folkloristiske historiefortælling, der findes om og omkring egetræerne.

Danmarks gamle egetræer er en del af vores fælles kulturarv. Egetræet er i høj grad folkeligt og har altid været en del af vores natur- og kulturforståelse. Intet andet træ er gennem århundreder blevet så omspundet af myter og historier. Egen bliver ældre end de fleste andre træer og indgyder ved sit ærværdige og maleriske udseende umiddelbar respekt.

Med Lejbachs og Blendstrups projekt er det første gang, at idéen om egetræet for alvor udfoldes af samtidskunstnere i et tværfagligt projekt, der trækker på de historiske aner. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum og Johannes Larsen Museet. Den ledsages af et pragtværk af en bog, omvisninger, og mange andre formidlingstilbud. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

SKOLEBESØG

Formidlingstilbud til skoler i samarbejde med Aqua Naturfagcenter

  • Besøg vinterskoven
  • Undersøg egen og kunsten

Målgruppe: 0. - 10.klasse

Læs mere