Peter Lundberg - Just Memories

5. september 2015 - 3. januar 2016

Udstillingen er centreret omkring Peter Lundbergs tegninger. Tegningerne fungerer som øjenåbnere til den motivverden, Peter Lundberg arbejder med i sine malerier. I udstillingen kan man se tuschtegninger, akvareller og oliemalerier, som ikke tidligere har været udstillet.

Meditativ proces
Peter Lundbergs arbejde med tuschtegningerne kræver stor tålmodighed. Han benytter en meget langsommelig arbejdsmetode, som kræver timer og dage ved tegnebordet. Han fortæller om tegningerne i sin bog "Just Memories":

"Det er som en meditation for mig at sidde time efter time, dag efter dag, uge efter uge og prikke de små 0,05 mm prikker på papiret, imens jeg iagttager, hvordan motivet langsomt vokser frem fra papiret og får sit helt eget liv i et udtryk, som er mit helt eget. "

Fortællende univers
Hver tegning fortæller sin egen historie. Kunstnerens mange tanker og overvejelser i tilblivelsesprocessen, kommer ofte til udtryk i tegningerne. Mange af Peter Lundbergs tegninger handler om ydre og indre dialoger mellem to eller flere parter. Når man går på opdagelse i Peter Lundbergs univers, kan man opleve, at der bag den umiddelbare overflade kan gemme sig dybere lag og måske en helt anden virkelighed.

Fra reklamemand til kunstner
Peter Lundberg er født i Silkeborg 1955, og er som billedkunstner autodidakt. Han har malet siden 1969 og har efterhånden udviklet sit eget personlige maleriske udtryk. I mange år blev maleriet udforsket parallelt med en karriere inden for reklamebranchen bl.a. som tekstforfatter, marketingchef og selvstændig. Maleriet kom dog til at fylde mere og mere i takt med at efterspørgslen på malerierne steg. Det resulterede i, at han i 2006 tog skridtet fuldt ud til en tilværelse som kunstner.