7


18. januar – 21. april 2014

7 KUNSTNERE - 7 MEDIER
Talmagi er omdrejningspunktet for denne udstilling, hvor syv danske kunstnere undersøger 7-tallets betydning via forskellige udtryksformer. Publikum møder fotografi, grafik og maleri, collage, konceptuel skulptur, videoinstallation og tegning. 

7-tallet eller ’hver syvende’ er en styrende rytme i mange forhold. Det optræder i eventyr, religion, dagligliv mm. Den babylonske kultur bød på de første kendte talsymboler. I udstillingen tager kunstnerne fat på alt fra syvsoverdag til de syv år mellem høj og lavkonjunktur og de syv år, der går imellem at alle menneskets celler er udskiftede.

En grundlæggende antagelse bag udstillingen er, at man med tallets fælleskulturelle symbolistiske mystik når ud over tallets matematiske begrænsning, og dermed favner både billedets, ordets og tallets værdier.

Grafikeren Jo Møller har taget initiativet og kurateret udstillingen. De deltagende kunstnere er udvalgt ud fra et potentiale i forhold til tematikken. Kunstnerisk forskellighed er prioriteret for at skabe en dynamisk udstilling. Der er lagt vægt på originalitet, indhold, perfektion, forskellighed, tvivl, undren, respekt og humor. Og så er kredsen af kunstnere sammensat, så der er spredning i alder og køn.

De deltagende syv kunstnere er: Maj-Britt Boa (f. 1963), Ole Sporring (f. 1941), Mogens Pøhlsgaard (f. 1947), Daniel Svarre (f. 1976), Jo Møller (f. 1947), Pernille With Madsen (f. 1972) og Camilla Reyman (f. 1981).

Til udstillingen udgives en ”pixibog” med tekst af Torben Weirup og fortællingen Snehvide er sulten af digteren Kristian Himmelstrup.

Udstillingen vises senere på Skovhuset ved Søndersø, Værløse.