6. januar - 2. april 2018

ARTAPESTRY 5

International triennale med deltagelse af professionelle vævere fra hele Europa, udvalgt af en jury. Centralt er de mange visuelle udtryksmuligheder der ligger i kunstarten. Væverne eksperimenterer med såvel motiver som nye materialer og alternative vævemetoder.

6. januar – 15. april 2018

Mellem-Rum

Professionelle kunstnere i Silkeborgområdet sætter i vestfløjen fokus på rum og rumforståelse med en fælles udstilling af nyskabte værker. Deltagere: Klaus Becker, Preben Frederiksen, Steen A. Hovmand, Lisbeth Poulsen, Nurith Miryam Lumer-Klappers, Jette Bækgaard, Rigmor Bak Frederiksen, Marianne Fossgren, Mette Mailund Strong, Inge Lis Jørgensen og Karin Grünberger.

13. januar - 2. april 2018

JAN SIVERTSEN - FARVEN FØRST

Jan Sivertsen (1951) gik på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1977-82 hos professorerne Sven Dalsgaard, Albert Mertz og Robert Jacobsen. Hans formsprog har udgangspunkt i en abstrakt ekspressionisme med næsten diffuse figurative elementer. Med nærmest videnskabelig præcision arbejder han sig frem til et helt særegent udtryk med en markant kolorit. Han bor og arbejder i Paris. Han var tidligt tilknyttet Børge Birchs berømte galleri, og har mange udstillinger i Danmark og udlandet bag sig. Tilrettelagt i samarbejde med Sophienholm.

7. april - 19. august 2018

TrykSammensurium

Gennem en særlig arbejdsproces og intern kritik skaber kunstnerne interessante fælles værker, som føjer noget til det de hver især kan. Det er samtidig et kulturmøde mellem de danske og norske kunstnere, som efter mange års tilnærmelser de senere år har formet gruppen MIMWAJ efter bogstaverne i deres fornavne: Marit Tingnes, Inghild Sleire, Merete Hol Tefre, Wencke Weifring, Anette Holdensen og Jeanie Jensen.

14. april – 19. august 2018

Playful Dialogue over Time

Et visuelt og internationalt møde mellem to generationer med kinesiske Qi Baishi og danske J.F. Willumsen som de ældre kunstnere som en nulevende kunstnergeneration går i dialog med. Omdrejningspunktet er værker på papir, dels det at være et sted i livet, hvor man både er moden og har erfaringen, og endnu besidder en levende nysgerrighed. Mød Tong Wang (Kina/Sverige), Helgi Thorgil Fridjónsson (Island), Holger Bunk (Tyskland/Holland) og Lars Ravn (Danmark/Kina). Udstillingen vises i flere lande.

27. april - 26. august 2018

GORDON FAZAKERLEY : Södergran-serien

Fazakerley var maler og digter, litteraturelsker og poesi-fan. Engelsk ind til benet, men frivilligt eksileret i Danmark det meste af sit liv. Født nær Liverpool i 1937 og død i København 2011.
I de sidste 5-6 år af sit liv malede Fazakerley en serie på mere end 30 store lærreder inspireret af den finlandssvenske digter Edith Södergrans digte og hendes korte, dramatiske liv.
Udstillingen placerer også Gordon Fazakerley i sammenhænge som Drakabygget og den skandinaviske del af Situationismen, som han tidligt var en del af.

 

1. september – 9. december 2018

Beyond the Body

En række yngre kunstnere fra Tyskland, Holland, Belgien og Brasilien sætter i værker og installationer fokus på døden, hvor de på forskellig vis undersøger det som er så vanskeligt at begribe. Kurator: Anne Berk, Amsterdam.

 

 

15. september – 16. december 2018

SVIATCHENKO: LANDSCAPE

Sergei Sviatchenko (1952), der bl.a. henter inspiration i modernisme, konstruktivisme og surrealisme har om nogen herhjemme i nyere tid arbejdet med collagen. I denne udstilling i grafikfløjen er der særligt fokus på tolkning af lokale landskaber. 

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.