Kommende udstillinger

8. april - 8. oktober 2017

Ansigt og identitet

- en FACE kunstudstilling 
Portrættet er vigtigt i forståelsen af menneskelig identitet. Kunstneren benytter igen og igen portrætgenren til at trænge ind bag overfladen. Udstillingen ”Ansigt og Identitet” er en undersøgelse, som udfoldes i flere dimensioner. Hvad fortæller ansigtet - og iscenesættelsen af ansigtet - om selvforståelse, om forholdet med udseende og identitet? Der er tre spor i projektet. Det historiske spor, hvor man gennem otte emner møder kunsthistorien på en ny måde. Det centrale og nutidige spor formes af samtidskunstneres værker, bl.a. Nils Ramhöj (S), Carl Krull (DK), Ulla Diedrichsen (DK), Tony Oursler (USA) m.fl. De anvender udtryksformer som iscenesættelse, foto, video, tegning, maleri, mm. Det tredje spor er en overraskelse som vil engagere publikum konkret. Udstillingen er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus2017 samt er en del af det lokale FACE-samarbejde i Silkeborg, hvor 6 i alt kulturinstitutioner medvirker. Læs mere

1. juli - 27. august 2017

SCULPTURE EXPERIMENT SILKEBORG: CALLUM MORTON (AUS)

Callum Morton (AUS) skaber nye værker og midlertidige installationer i det udendørs område ved KunstCentret Silkeborg Bad. Han trækker på stedets de rige historie og skaber en ramme for publikums forundring. Med Sculpture Experiment Silkeborg vil publikum møde hans arbejder, mens de bevæger sig omkring i det smukke parkområde. Gennem forskellige æstetiske greb skaber Morton kontraster og introducerer temaer som overrasker i konteksten. Del af programmet for Aarhus2017 Europæisk Kulturhovedstad.

18. august 2017

MINIMUM MONUMENT  

Intervention on public space
Projektet er skabt af kunstneren Nelé Azevedo (BRAS). I forbindelse med River Art 2017 har KunstCentret Silkeborg Bad inviteret projektet Minimum Monument til Silkeborg. Her er det en del af River Arts bidrag til at gøre Silkeborg Ildfestregatta til en fuldmåneevent i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. 
Vær opmærksom på, at interventionen kun varer få timer. Den vil finde sted fredag den 18. august kl. 16.30 ved Stryget midt i Silkeborg by. 
Efterfølgende dokumenteres projektet i en fotoudstilling i Café Ørnsø på KunstCentret Silkeborg Bad. Læs mere

14. oktober - 30 december 2017

ERIK NYHOLM: KERAMISKE BILLEDER

Erik Nyholm (1911-1990) var mere billedkunstner end keramiker, men leret var hans medie. Hans værker ses som udsmykning på mange offentlige steder både ude og inde. Og hans fade, krukker og relieffer findes hos samlere i det midtjyske, hvor han boede og arbejdede, og på mange danske kunstmuseer. Senere på foråret 2017 udkommer en bog om Nyholms værk af kunsthistoriker Troels Andersen og fotograf Lars Bay. I den anledning vises 40-50 keramiske værker og nogle af hans skitser og forarbejder.

14. oktober - 30. december 2017

EUROPATI – ”Det lykkelige Europa”

Med reference til Niebuhrs udforskende rejse i 1700-tallets Arabien, vender en gruppe danske kunstnere i nutiden blikket indad mod forestillingen om et særligt europæisk fællesskab. Deres rejse har til formål at billedliggøre vores egne forestillinger og fordomme om Europa. Opdagelsen af vores egen verdensdel er spændende, idet det kan øge bevidstheden om fælles identitet og mere luftige forestillinger herom. Hvorfor føler man sig som europæer i USA, men som dansker i Norditalien? Kunstnerne er optagede af såvel den menneskelige identitetsdannelse som af  f.eks. historiske skillelinjer, grænser, traditioner og stereotyper. Kunstnerne er: Jeanette Land Schou, Vicky Steptoe, Pernelle Maegaard, Nina Maria Kleivan, Nanna Gro Henningsen, Bodil Brems, Henriette Camilla Hansen og Karen Gabel Madsen.