Café-udstilling

Anna Klindt Sørensen – A.K.S.

Caféudstilling 16. maj til 6. august 2017

Maler og grafiker Anna Klindt Sørensen (1899-1985) voksede op her i området.
Som ældre kvinde flyttede hun tilbage til egnen og boede i Petersborg – en stor villa i Ry. Hun drømte om at gøre huset til et museum for kvinders kunst.
Det blev ikke realiseret, i stedet blev stiftet et fond, der årligt uddeler et legat til kvindelige kunstnere. 

Sin uddannelse og karriere fik Anna Klindt Sørensen i Paris og København.
I Paris havde hun ophold mange gange i årene 1922 til 1938. Hun fik tegne- og maleundervisning hos flere kendte franske kunstnere og knyttede venskaber med kunstnere fra hele Europa.
I København gik hun først som 20 årig på Kunstakademiet men opgav studiet og rejste til Paris. Senere, under 2. verdenskrig, modtog hun undervisning på Grafisk Skole. Her trykte hun også selv sin grafik, og her tegnede og raderede hun efter model, eller hun portrætterede sine venner og kolleger eller fandt motiver i byen.
Hun blev medlem af flere kunstnersammenslutninger: Decembristerne, Grafisk Kunstnersamfund og Nordisk Grafikunion og deltog på mange af de fælles udstillinger både i Danmark og i udlandet.

Det var især radering - ætsning og koldnål - og litografi, hun foretrak blandt de grafiske teknikker. I de ca. 20 år, hun arbejdede med grafik, blev det til mere end 400 grafiske arbejder.
Caféudstillingen viser eksempler på to af hendes yndlingsmotiver: Portrætter og modeller.

Forlaget Hrymfaxe har netop udgivet en værkfortegnelse over Anna Klindt Sørensens grafiske værk med gengivelse af samtlige litografier og raderinger.

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.