Café-udstilling

PETER BIRK – Fotografi

17. april – 17. juni 2018

Peter Birk er uddannet bibliotekar, og helt selvlært som fotograf.

Det er karakteristisk for Peter Birks fotografi at han arbejder med at sammensætte flere billeder i mere eller mindre gennemsigtige lag.

På den måde lægger han sig op af digtekunsten der også udtrykker sig med forskellige virkeligheds- og symbollag. Når han selv skal definere sin stil, er det med begrebet ”Magisk realisme”, en genre der ligeledes er hentet fra litteraturens verden.

Billederne der vises her i café-udstillingen giver eksempler på to af de motivkredse Peter Birk arbejder med; dels figurteater, dels noget der nærmer sig nonfigurativt fotografi.

Peter Birk har i 10 år været officiel fotograf på Festival of Wonder, og i tre af de udstillede fotografier har han eksperimenteret med at slippe teater-figurerne fri, så de kan blande sig i en verden, der nogle gange overgår teaterets verden i uvirkelighed.

I tre andre billeder er opbygget en billedverden, hvor spejlinger af træer får næsten organiske former, og disse blander sig igen med fotograferede overflader fra keramik og natursten.

Alle fotografierne er printet på aluminiumsplade.

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.