Café-udstilling

 

Svend Wiig Hansen 

14 linoleumstryk.

Som resultat både af et nært bekendtskab – Svend Wiig Hansen (1922-1997) boede i ugevis hos dem - og deres interesse for kunstnerens arbejde findes en større repræsentation af hans grafiske arbejder – tryk og tegninger - i fotograf Poul Pedersen og hustru Dorte Hein Pedersens Grafiksamling, der nu er på KunstCentret Silkeborg Bad. 

Den aktuelle lille udstilling i cafeen viser et lille udvalg af de grafiske værker i denne samling samt fra faderen, fotograf Th. Pedersens Studiesamling af Grafik. 

I et interview udtalte Wiig Hansen i sin tid: 

"Det er en ulykkelig tid for mennesket. Fantasien, drømmen og troen er taget fra os". Med årene blev det i højere grad Wiig Hansen pointe at se mennesket i dets modsætningsfulde sammensathed. Han skabte monumentale menneskeskildringer i alle medier: maleri, skulptur, tegning og grafik.”

Wiig Hansens folkelige gennembrud kom hovedkulds, da skulpturen ”Moder Jord” blev udstillet foran Aarhus Rådhus og vakte landsdækkende pressestorm. Skulpturen blev fjernet, men ikke fra folks bevidsthed. I 1957 stiftede han den lille grafiske udstillingsgruppe ”Mennesket”. Gruppen omfattede også Palle Nielsen, Dan Sterup-Hansen, Erling Frederiksen, Henry Heerup, Reidar Magnus og Albert Mertz, og blev en lille, men vægtig faktor i de års kunstliv. Mod den kolde krigs dystre stemninger, og med en fremherskende tendens til at bevæge kunsten ud i eksperimenter, manifesterede kunstnerne deres humanistiske standpunkt.

Udstillingen i cafeen kan ses i perioden 7. januar – 14. maj 2017.  

nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få alle nyheder direkte i din inbox.